Bijgewerkt: 8 mei 2024

Cursus om kinderen weerbaar te maken op internet

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-02-2024

Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Samen met de politie zet de gemeente het online spel HackShield in, om kinderen weerbaar te maken op internet.

HackShield is een online game voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. In het spel proberen kinderen cybercriminelen te verslaan. Door het spelen van het spel leren zij welke gevaren en risico’s er op het internet zijn en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen. Onderwerpen zoals hacken, phishing en nep news komen voorbij. Maar ook betrouwbare links, sociale media en veilige wachtwoorden komen aan de orde.



Aanmelden HackShield. Aanmelden voor HackShield kan via https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/amstelveen . Meld je aan en registreer je onder de gemeente Amstelveen. De drie kinderen met de hoogste score ontvangen een uitnodiging van burgemeester Tjapko Poppens en kinderburgemeester Milanka voor de huldiging in juni dit jaar. De drie winnaars worden dan uitgeroepen tot de beste Junior Cyber Agents van Amstelveen. Hier kun je het spel spelen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.