Bijgewerkt: 25 juli 2024

Cursus over religieuze kunst in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
01-10-2014

Op woensdag 8 oktober 2014 van 9.30 - 11.30 uur start een cursus over religieuze kunst in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. De cursus is onderdeel van een tweeluik, waarvan de tweede op 22 oktober plaatsvindt. Kunst wordt boeiend en wekt nieuwe interesse als je het religieuze verhaal, of het tijdsbeeld erachter doorgrondt. Dr. Anique de Kruijf, conservator bij het Museum Catharijneconvent in Utrecht, vertelt in deze twee ochtenden iets over kunst en het Oude Testament: de Schepping, Noach, de torenbouw van Babel en het leven van Mozes.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De eerste drie geheimen: de annunciatie, visitatie, geboorte, een fresco in de St. Mihály kerk in Budapest, geschilderd door József Aman (J. Aman pinxit) ca. 1760


Aanmelden bij Ria Keijzer, 06 – 50 22 82 50, keijzer@kruiskerk-amstelveen.nl . Maximaal 35 deelnemers. Kosten: € 10,- voor het tweeluik. En voor wie overdag niet kan: in januari 2015 start een cursus van drie avonden over Italiaanse kunst. Meer informatie www.kruiskerk-amstelveen.nl

Je staat oog in oog met prachtige, opmerkelijke, wonderlijke, onbegrijpelijke, intrigerende of beroemde schilderingen. In een kerk, op een gevel, in een boek. Je zou er meer van willen weten. Want waarschijnlijk zou je er dan extra van genieten. Kunst wordt boeiend en wekt nieuwe interesse als je het religieuze verhaal, of het tijdsbeeld erachter doorgrondt.

Herkent u dit? Ontbreekt het u aan basiskennis, of is die toe aan een opfrisser? Dan is dit uw kans! De cursus wordt gegeven door dr. Anique de Kruijf. Zij is kunsthistorica en geniet bekendheid als docent, onderzoeker en auteur. Ze werkt als conservator bij het Museum Catharijneconvent in Utrecht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.