Bijgewerkt: 19 april 2024

Cursus presentaties met Prezi bij Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
26-09-2013

Op woensdag 9 oktober 2013 start de cursus presentaties maken met Prezi bij Volksuniversiteit Amstelland. Prezi, ook wel PowerPoint-killer genoemd, is een nieuwe manier van presenteren, waarbij je in plaats van met losse dia’s (slides), werkt met een virtueel online doek (canvas).

Op dit canvas plaats je teksten, afbeeldingen en filmpjes. De hele presentatie vormt zo één compleet beeld, waar je al dan niet volgens een vooraf bepaald pad door navigeert. De cursus bestaat uit 2 lessen van ieder 3 uur en vindt plaats om 19.00 uur ’s avonds bij Volksuniversiteit Amstelland op Stadsplein 97 in Amstelveen. Prijs: € 70 voor 2 lessen van 3 uur. Meer informatie is te vinden op de website, www.vu-amstelland.nl



Prezi?

Prezi is een Amerikaans softwarebedrijf, dat een op cloud-based (SaaS) presentatie-software en storytelling tool maakt voor het presenteren van ideeën op een virtuele canvas.

Het product maakt gebruik van een Zooming User Interface (ZUI), die gebruikers in staat stelt om in en uit te zoomen van hun presentatie media en stelt de gebruikers in staat om te laten zien en navigeren door informatie binnen een 2.5D of 3D-ruimte op de Z-as. Prezi werd officieel opgericht in 2009 door de mede-oprichters Adam Somlai-Fischer, Peter Halacsy en Peter Arvai.

Prezi (of Prezi.com) werd gemaakt door de steun van Kitchen Budapest en Magyar Telekom in 2008 om de gewone dia gebaseerde presentaties te vervangen. Vandaag het project wordt bijgestaan door Sunstone Capital. De feitelijke ontwikkeling werd gedaan door Lui Labs onder leiding van haar drie Hongaarse oprichters Peter Árvai, Szabolcs Somlai-Fischer en Peter Halácsy. Het woord Prezi is de Hongaarse korte vorm van presentatie.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.