Bijgewerkt: 2 augustus 2021

Cursus religieuze kunst in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestantse Gemeente Amstelveen
19-09-2013

Vanaf vrijdag 27 september 2013 van 15.00 - 17.00 uur start de cursus religieuze kunst in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A in Amstelveen. Het overkomt u vast wel eens. U staat oog in oog met een prachtige, opmerkelijke en onbegrijpelijke schildering.

In een kerk, op een gevel of in een boek. Kunst wordt boeiender  als je het religieuze verhaal of het tijdsbeeld erachter kent.  Ontbreekt het u aan basiskennis of is die toe aan een opfrisser?  Dan is deze cursus uw kans.

Religieus Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Religieuze kunst in de St. Urbanuskerk in Nes aan de Amstel


Het programma start met een drieluik over kunst in relatie tot het Nieuwe Testament. In drie lessen gaat u op ontdekkingstocht: u krijgt uitleg bij religieuze schilderingen rond verhalen over Jezus, u reist mee met de apostel Paulus en u ziet kunst gerelateerd aan het laatste Bijbelboek Openbaring.

De cursus wordt gegeven door dr. Anique de Kruijf, kunsthistorica, docent, onderzoeker, auteur en conservator bij het Museum Catharijneconvent in Utrecht.  De cursus vindt plaats op 27 september en 4 en 18 oktober 2013. Minimaal 15 en maximaal 35 deelnemers. Kosten € 15,-.  Voor meer informatie en inschrijving Ria Keijzer, keijzer@kruiskerk-amstelveen.nl  of 06 - 50 22 82 50.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.