Bijgewerkt: 2 december 2022

Cursus website maken bij de Volksuniversiteit

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
12-01-2012

Donderdag 26 januari 2012 start de cursus website maken met CMS Wordpress bij de Volksuniversiteit Amstelland. Tijdens deze cursus worden de basistechnieken besproken voor het ontwerpen van een eigen website/weblog met behulp van het softwareprogramma WordPress.

website  Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

De url balk in Firefox


WordPress in een persoonlijk publicatieplatform gericht op gebruiksgemak, schoonheid en web standaarden. De software van Wordpress in geheel gratis. Tijdens deze cursus wordt onder andere aandacht besteed aan downloaden, installeren en koppelen aan een database, configureren en thema’s toevoegen en het invoegen van YouTube en Twitter. De cursus bestaat uit 4 lessen van 3 uur per les en start om 19.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website, www.vu-amstelland.nl , of kom langs bij de balie op Stadsplein 97.

Website?

Een website, of gewoon site, is een verzameling van gerelateerde webpagina's met inhoud (media), waaronder teksten, video, muziek, audio, afbeeldingen, enz. Een website is gehost op een webserver, toegankelijk via een netwerk, zoals het Internet of een particulier lokaal netwerk via een internetadres bekend staat als een Uniform Resource Locator (URL). Alle publiekelijk toegankelijke websites vormen gezamenlijk het World Wide Web.

Een webpagina is een document, meestaal geschreven in platte tekst afgewisseld met instructies van de Hypertext Markup Language (HTML, XHTML). Een webpagina kan elementen bevatten van andere websites met geschikte markup ankers, dus hyperlinks.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.