Bijgewerkt: 25 juli 2024

DUWO en SLS Wonen gaan fuseren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-11-2012

DUWO, specialist in studentenhuisvesting wil per 1 januari 2013 gaan fuseren met SLS Wonen, Stichting Leidse Studentenhuisvesting met circa 5000 woningen voor studenten. Een fusievoorstel is onlangs goedgekeurd door de Raad van Toezicht van SLS Wonen en de Raad van Commissarissen van DUWO. Het College van Amstelveen, een van de vijf betrokken gemeenten, heeft een positieve zienswijze afgegeven.

Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een van de nieuwe studentenflats op Uilenstede


De twee studentenhuisvesters spraken al langere tijd over een mogelijke fusie. De organisaties vullen elkaar goed aan. Andere motieven zijn schaalvergroting, lagere beheerkosten per woning, één aanspreekpunt voor onderwijsinstellingen en de combinatie van positieve eigenschappen en vaardigheden van beide organisaties.

Daarnaast biedt het samengaan meerwaarde voor zowel studenten, onderwijsinstellingen, gemeenten, vastgoedorganisaties en personeel. Alle motieven voor de fusie zijn weergegeven in een uitgebreid fusiedocument.

Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) tijdens de opening van de nieuwe studentenwoningen van DUWO op campus Uilenstede in Amstelveen in februari 2012


Wethouder Jan-Willem Groot (CDA): 'Voor onze Amstelveense studenten verandert er eigenlijk niets. DUWO blijft hier het aanspreekpunt. Maar door deze samenwerking kunnen DUWO en SLS slagvaardiger optreden als het gaat om aantrekken van bijvoorbeeld investeerders.

Bovendien kunnen ze zo beter inspelen op de groeiende vraag naar studentenhuisvesting. Belangrijk als je als gemeente medeverantwoordelijk bent voor Uilenstede, een van de grootste campussen van Europa.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.