Bijgewerkt: 18 april 2024

Dachau herdenking 2023 in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Nederlands Dachau Comité
24-04-2023

Op 29 april 1945 werd concentratiekamp Dachau door de Amerikanen bevrijd. Ieder jaar wordt deze bijzondere gebeurtenis rond deze datum herdacht bij het Dachau monument in het Amsterdamse Bos en die vond dit jaar op zaterdag 22 april plaats, georganiseerd door het Nederlands Dachau Comité.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Thom Tullenaar secretaris van de Stichting Vriendenkring van Oud-Dachauers volgt de kranslegging van Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen op 22 april 2023 bij het Dachau Monument

Wederom was er veel belangstelling voor de Dachau herdenking zoals burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema. Zij was een van de sprekers en vertelde waarom het herdenken van de slachtoffers van concentratiekamp Dachau belangrijk is voor de huidige tijd waarin wij leven. Ook burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, was bij de gelegenheid aanwezig en hield een toespraak. De speeches zijn van belang om de herinnering aan Dachau levend te houden en om met elkaar te spreken hoe de verschrikkingen van toen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Burgemeester Tjapko Poppens legde een krans namens het gemeentebestuur van Amstelveen en voor het eerst waren er geen overlevenden van het kamp meer aanwezig.

Het Nederlands Dachau Comité is opgericht om de herinnering aan de slachtoffers van het concentratiekamp Dachau levend te houden en daarmee het besef te vergroten hoe kwetsbaar vrijheid en democratie zijn.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.