Bijgewerkt: 26 mei 2024

Dag van het park 28 mei

Nieuws -> Natuur

Bron: ANWB
18-04-2006

Na het succes van de Dag van het Park in 2005, heeft de ANWB alle gemeenten in Nederland uitgenodigd deel te nemen aan de tweede editie van de Dag van het Park op 28 mei 2006.

De Dag van het Park zet parken en groen in de woonomgeving in het zonnetje. Omwonenden leren de mogelijkheden in hun park (opnieuw) kennen en gemeentebestuurders zien hoe belangrijk een groene woonomgeving is.

Inmiddels hebben zich al veel gemeenten aangemeld en er komen nog steeds aanmeldingen binnen. Het belooft dus weer een leuke dag te worden vol culturele, sportieve, culinaire, groene en andere activiteiten in het park.

Deelnemende gemeenten 2006 op een kaart

 Extra activiteiten

Dit jaar hebben de volgende organisaties eigen programma’s in verschillende parken:  • Stichting Vertellen:

    Luistert u graag naar een mooi of spannend verhaal? Kijk op de site van de Stichting Vertellen of u hiervoor in uw park terecht kunt.

  • Vogelbescherming:

    Vindt u het interessant om meer te weten te komen over de vogelpopulatie in uw stadspark? Op de site van de Vogelbescherming staat in welke parken zij aanwezig zijn.

  • Nordic Walking:

    De nieuwe manier van veilig bewegen in de buitenlucht, geschikt voor jong en oud. Dat is Nordic Walking. Een overzicht van parken waar u kunt meedoen met een Nordic Walking-clinic vindt u op de site van Nordic Walding.

  • Fotowedstrijd: win een digitale camera


Waarom is uw park zo mooi, leuk of speciaal. Laat dit aan ons zien met een foto. En beschrijf daarnaast hoe uw park nog verder verbeterd kan worden. U maakt kans op een Kodak Easyshare V570 digitale camera ter waarde van € 429,-.

Doe mee vóór 9 juni

De ANWB organiseert de Dag van het Park in nauwe samenwerking met Vereniging STADSWERK Nederland. Gemeenten die vragen hebben over de organisatie van de Dag van het Park kunnen hier terecht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.