Bijgewerkt: 3 december 2021

Dag van de Mensenrechten in de Buurtkamer van Amstelveen

Nieuws -> Cardanus

Bron: Conchita Willems
14-12-2012

Op maandagochtend 10 december 2012 organiseerde Amnestygroep Amstelveen in samenwerking met Cardanus een bijeenkomst voor allochtone vrouwen op de Dag van de Mensenrechten in de Buurtkamer.

Loes Suer hield een inleiding over het ontstaan van Amnesty International en over diverse mensenrechten, zoals sociale, economische, culturele rechten en specifieke vrouwenrechten. De film “Elk leven telt”  met geïnterviewden van diverse pluimage: jong – oud - blank – gekleurd, toonde diverse meningen over de rechten van mensen. De film: “En op een goede dag” prikkelde de mening over wat je vindt van hoofddoekjes op de werkvloer.

mensenrechten Amstelveen
(Foto C. Willems - 2012)

De sfeer is goed tijdens de bijeenkomst voor allochtone vrouwen op de Dag van de Mensenrechten in de Buurtkamer op 10 december 2012


Na de films spraken de vrouwen naar aanleiding van beide films in groepjes bewogen met elkaar. Bij de evaluatie, waarbij de groepjes weer samen kwamen, werd dieper ingegaan op de rechten en hoe Amnesty International zich hiervoor inzet. Er ontstond een levendige en, bij tijd en wijle, verhitte discussie. Respect bleek het sleutelwoord.

De vrouwen gaven aan dat het pesten van kinderen op scholen bespreekbaar moet zijn. Het blijkt dat dit in het contact met de schoolleiding niet altijd het geval is. Ook het dragen van een hoofddoekje moet op straat gewoon gerespecteerd worden. Dit zal verdere aandacht naar de scholen en naar de Gemeente Amstelveen krijgen.

De ochtend werd afgesloten met een gezellige lunch. Loes Suer en Mea van Tilburg (Amnesty) en Banoo Haftlang (Cardanus) kunnen op een succesvolle ontmoeting rondom de Dag van de Mensenrechten terugkijken. Bijna iedereen heeft de petitielijsten getekend voor de cases van 10 december: Nasrin Sotoudeh, Iraanse advocate en Ales Bialiatski  mensenrechtenactivist uit Wit- Rusland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS