Bijgewerkt: 15 juni 2024

Dagverblijf aan Zonnestein mag niet

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
21-05-2008

De Rechtbank Amsterdam heeft de bouw van een tijdelijk kinderdagverblijf aan Zonnestein vooralsnog onmogelijk gemaakt. De rechter stelde de Belangenvereniging Elsrijk-Oost in het gelijk in een bodemprocedure tegen de gemeente.

De gemeente had een bezwaarschrift van de vereniging ongegrond verklaard, maar dat heeft de rechter nu teruggedraaid. Eerder kende de rechter een zogeheten voorlopige voorziening toe, wat inhoudt dat er niet mocht worden gebouwd, zolang de procedure rond het bezwaarschrift voortduurde.

Het dagverblijf is voor maximaal vijfjaar bedoeld, maar volgens de rechter kan de gemeente nu niet garanderen dat die termijn niet wordt overschreden, gezien de andere bouwplannen in de omgeving met bijbehorende procedures. Die plannen behelzen behalve het kinderdagverblijf onder meer diverse appartementencomplexen.

De vereniging ziet in de uitspraak van de rechter een bevestiging van haar standpunt dat de gemeente onzorgvuldig heeft gehandeld. De bewoners verklaren niets te hebben tegen kinderdagverblijven. Zij vinden het echter niet juist dat de gemeente 'ook de laatste restjes groen in Elsrijk' wil volbouwen. 'Straks is er nauwelijks groen meer over waar onze kinderen kunnen spelen,' aldus de vereniging in een verklaring.

Zij zegt verder dat het haar steekt dat de gemeente niet naar door haar voorgestelde alternatieven heeft willen luisteren. In een reactie zegt de gemeente te studeren op de consequenties van de uitspraak. Zij hoopt snel met een oplossing te komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.