Bijgewerkt: 3 december 2022

De eerste Amstelveense Feestweek op het Stadsplein

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-04-2015

Feest van en voor Amstelveners

De gemeente geeft inwoners, bedrijven en verenigingen de ruimte om in de laatste week van de schoolvakantie een evenement, kinderspeeldag, of andere feest te organiseren op het Stadsplein. De laatste week van de schoolvakantie is van zaterdag 8 tot zondag 16 augustus 2015. Het plan is om te starten met een groots Stadsplein-ontbijt en te eindigen met een leuk feest voor jong en oud!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Feest op het Stadsplein in 2014


Geen vergunning, wel regels

Bij wijze van innovatief experiment zijn er voor de feestweek is er een laagdrempelige meldingsprocedure met enkele regels. Zo moet het evenement aangemeld zijn bij de organisatie feestweek@amstelveen.nl, en moet u goedkeuring ontvangen. U dient tevens zelf voor de kosten, de organisatie, het opruimen en het beperken van overlast te zorgen. Politieke of religieuze activiteiten vallen buiten het doel van de feestweek.

Traditie

Het Stadsplein in het Stadshart moet meer gaat leven. Daarom is er ruimte gemaakt voor een laagdrempelige feestweek georganiseerd door Amstelveners voor Amstelveners. Wilt u een sport en spelparcours opzetten voor schoolkinderen, wilt u uw vereniging promoten, wilt u een high tea organiseren voor de ouderen in de stad, wilt u een filmavond houden op het plein. Dit is allemaal mogelijk. De gemeente hoopt dat de Feestweek een traditie wordt. Wat zou het leuk zijn als teruggekeken kan worden op een zonnige zomerweek vol evenementen en blije Amstelveners op het Stadsplein.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.