Bijgewerkt: 12 augustus 2022

De gemeente Amstelveen trekt de vergunningen van Café De Manen in

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-06-2021

Ontwikkelingen rond Café De Manen aan de Noorddammerlaan. Diverse vergunningen voor de exploitatie van het café zijn niet (meer) in orde. Ook is er illegaal bijgebouwd. De gemeente is al langere tijd met de exploitant in gesprek om de zaken op orde te krijgen. Nu de exploitant dit nalaat, ziet de gemeente zich genoodzaakt te handhaven. Per heden zijn de exploitatie-, de drank- en horeca- en de terrasvergunning ingetrokken. Omdat het een complexe, langlopende zaak is, lichten wij de situatie nader toe.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Het Café 'De Manen' aan de Noorddammerlaan 9 op 5 maart 2021


Naar aanleiding van diverse meldingen voerde de gemeente afgelopen april een controle uit bij Café De Manen. Bij die controle bleek dat het café zonder vergunning een bouwwerk heeft bijgebouwd en een nieuw terras heeft ingericht, waar zonder de benodigde vergunningen alcohol wordt geschonken. Bij die controle kwam ook aan het licht dat een deel van het nieuwe gebouw en terras op grond van de gemeente staat.

Op die grond staan beeldbepalende bomen die bedreigd worden, omdat ze in het terras zijn gemetseld. Al langer loopt een vergunningstraject met de gemeente. Aanleiding was het verzoek van de exploitant om de huidige vergunningen te actualiseren. Op grond van de Bibob-toets heeft de gemeente deze vergunningen nog niet kunnen verlenen. Om diezelfde reden is een vergunningaanvraag voor de verbouwing van het huidige pand geweigerd en in mei 2021 een bouwstop opgelegd.

De gemeente onderkent dat Café De Manen een belangrijke functie voor de wijk heeft, maar voor Café De Manen gelden dezelfde regels als voor alle andere (horeca)gelegenheden in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.