Bijgewerkt: 12 augustus 2022

De 10-jarige Bana wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-06-2021

Op woensdag 23 juni 2021, was het al weer de 6de jaarlijkse verkiezing van de kinderburgemeester van Amstelveen. Uit een groep van 20 kinderen van verschillende basisscholen werd 10-jarige Bana gekozen van de Willem-Alexanderschool. Ze vormt samen met de andere 19 kinderen de nieuwe kinderraad van Amstelveen voor 2021-2022.

Juryvoorzitter Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs, is enthousiast over de grote kinderraad: 'Dit jaar zitten er weer meer kinderen in de kinderraad. Mooi dat er van bijna alle basisscholen dit jaar een kind vertegenwoordigd is. Zo worden de Amstelveense kinderen goed vertegenwoordigd. Het was nog wel een klus om uit deze enthousiaste groep kinderen vol mooie plannen een kinderburgemeester te kiezen. Maar Bana overtuigde de jury met haar vele ideeën, welbespraaktheid en pit. Ik kijk er naar uit om met haar samen te werken.'

Foto Amstelveen
(Foto/Bron Gemeente Amstelveen - 2021)

De nieuwe kinderraad en kinderburgemeester gaan vol trots op de foto samen met de juryleden. Op de voorgrond in het midden, Bana met het donkere haar en bloemetjesjurk in de rode cirkel


De verkiezingsmiddag op het raadhuis zat vol met opdrachten en presentaties. Zo werd er om de beurt gespeecht voor een echte jury, kreeg ieder kinderraadslid een echte fotoshoot, werden er lintjes doorgeknipt en kregen ze een mediatraining. De jury bestond uit juryvoorzitter en Frank Berkhout, burgerlid Guy Muller (PvdA-Amstelveen) en raadslid Stieneke Kruijer (GroenLinks-Amstelveen), hoofdredacteur Amstelkindskrant Marloes Smit en Elina, de kinderburgemeester van 2020-2021.

Op de eerste raadsvergadering van donderdag 7 juli 2021 zal burgemeester Tjapko Poppens de nieuwe kinderburgemeester officieel installeren. Op die middag wordt er afscheid genomen van Elina, kinderburgemeester tussen 2020-2021. Daarna wordt Bana officieel geïnstalleerd en krijgt ze de speciale ambtsketen omgehangen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.