Bijgewerkt: 18 mei 2024

De 1.000ste baby van 2016 in Ziekenhuis Amstelland is geboren

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
05-11-2016

Op zaterdag 5 november 2016 om precies 17.24 uur is in het Geboortecentrum van Ziekenhuis Amstelland de 1000ste baby van 2016 geboren. Niet alleen voor de kersverse ouders van de kleine Lola uit Amsterdam, maar ook voor Ziekenhuis Amstelland een feestelijk moment. De ouders van Lola zijn dolgelukkig met de geboorte van hun dochtertje. Dezelfde middag nog kwam Ida Zwaan, manager van het Vrouw & Kind centrum, ze feliciteren. Ze werden verrast met champagne en taart én een verrassingspakket voor moeder en baby. Ook het team van verloskundigen, gynaecoloog en kraamverpleegkundigen genoten van de traktaties.

Foto Amstelveen
(Foto ZHA - 2016)

Vlnr.: Mischa Veeken (verpleegkundige), Alexandra Padt (gynaecoloog), vader van Lola, Anna Noordervliet (verloskundige), moeder van Lola met Lola en Ida Zwaan


De 1000ste baby is dit jaar ruim twee maanden vroeger geboren dan in 2015. Er is een grote groei in het aantal aanstaande moeders (en vaders) die het ziekenhuis weten te vinden. Daarom wordt per 1 januari 2017 het geboortecentrum uitgebreid van vier naar zes verloskamers. Ook worden de voorzieningen uitgebreid en is het straks mogelijk in bad te bevallen. Daarnaast wordt er op alle kamers lachgas aangeboden en wordt er speciale aandacht besteed aan lifestyle.

Meer weten over bevallen in Ziekenhuis Amstelland? Elke maand organiseert de afdeling Verloskunde een bijeenkomst waar toekomstige ouders worden voorbereid op bevallen in het ziekenhuis. De eerstvolgende bijeenkomst is op 13 december 2016. Meer informatie en aanmelden kan via www.ziekenhuisamstelland.nl Moeder en dochter, en natuurlijk de vader, maken het goed! Zij zijn verrast met een mooi cadeau en een lekker glas champagne. De gehele afdeling heeft mee genoten met de traktaties.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.