Bijgewerkt: 24 juni 2024

De 10de editie Nationale Complimentendag!

Nieuws -> Informatief

Bron: Nationale Complimentendag
01-03-2012

'We bevinden ons officieel in een recessie' - zo deelde het CBS ons op 15 februari 2012 mee en dat in aanvulling op de toch al sombere dagelijkse berichten rondom een vertrouwenscrisis, kredietcrisis, Europese schuldencrisis, huizen- & vastgoedcrisis, ontslagen, bezuinigingen én een toenemende roep om meer respect en verdraagzaamheid in de maatschappij.

Kortom als er ooit een goed moment was voor een positieve dag dan is het wel ...NU! Dat komt goed uit, want donderdag 1 maart 2012 is het voor de 10de keer Nationale Complimentendag in Nederland. Dan kijken we een dag lang naar wat er allemaal (eigenlijk) wel goed gaat en complimenteren diegene(n) die daar verantwoordelijk voor zijn. De animo lijkt groter dan ooit.

compliment Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Duim omhoog: mijn complimenten! Het liefst niet gebruiken in het Midden-Oosten, want het is daar een belediging


De Nationale Complimentendag, die zich onderscheidt van dagen als Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- en Vaderdag doordat zij niet commercieel is, mag zich sinds haar ontstaan in 2003 jaarlijks op meer populariteit verheugen. De dag appelleert dan ook aan de diepst menselijke behoefte (waardering) welke niet met geld, maar uitsluitend met persoonlijke en oprechte aandacht vervuld kan worden. “En precies daar zit hem nu de kracht” aldus initiatiefnemer Hans Poortvliet.

Groeiende behoefte

De dag is inmiddels op veel kalenders te vinden en in 2011 was #Complimentendag zelfs een ‘trending topic’. Toch lijkt de behoefte eraan dit jaar groter dan ooit. Poortvliet: “Dat is niet natuurlijk niet zo vreemd, als je kijkt naar als het sombere nieuws, dat ons dagelijks bereikt. Opvallend is echter wel, dat we al sinds oktober vorig jaar benaderd worden met info aanvragen, suggesties én mensen en bedrijven die complimenten willen geven, maar niet altijd weten waar of hoe ze dat moeten doen. Dat is in die 10 jaar nog niet eerder zo vroeg en in die mate gebeurd”

Internationale aandacht

Het succes van de Nederlandse Complimentendag blijft overigens ook internationaal niet onopgemerkt. Zo vindt sinds drie jaar ook in België op 1 maart de Nationale Complimentendag plaats, is er in Noorwegen een bescheiden aanvang mee gemaakt en in o.a. Frankrijk, Zwitserland en Curaçao over geschreven. Reden voor de initiatiefnemers om vorig jaar te starten met de oproep voor een ‘World Compliment Day’: The most positive day in the world! via www.worldcomplimentday.com

1 maart: minimaal drie complimenten!

Poortvliet verzoekt ook dit jaar een ieder weer om op 1 maart aan minimaal drie mensen in zijn/haar omgeving een oprecht en welgemeend compliment te geven. “Zo creëren we met elkaar de meest positieve dag van het jaar!”

Voor inspiratie en ideeën verwijst hij naar de website van de jubilerende Nationale Complimentendag. Daar kan men o.a. de poster downloaden, een gepersonaliseerde ‘Nationale Complimentendag Award’ maken. of een compliment op de ‘Nationale Complimentensite’ plaatsen. Voor meer informatie over dit initiatief verwijzen wij u graag naar: www.nationalecomplimentendag.nl. U kunt ook bellen met: 06- 502 06 297 of e-mailen naar: info@nationalecomplimentendag.nl.

PS:

Het is pertinent niet de bedoeling, dat er producten te koop worden aangeboden in combinatie met de Nationale Complimentendag! Daar waar dit onverhoopt wél gebeurt, heeft men de werkelijke waarde en uitgangspunten van deze unieke dag niet begrepen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.