Bijgewerkt: 3 juli 2022

De 12de Amstellanddag wordt op 3 juni 2018 georganiseerd

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Beschermers Amstelland
26-04-2018

Zondag 3 juni 2018 organiseert Stichting Beschermers Amstelland voor de 12de keer de Amstellanddag. Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit waardevolle eeuwenoude natuur- en cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich  doorheen slingert en tot diep Amsterdam in steekt.  We laten zien hoe belangrijk het is om deze groene long te beschermen. De Stichting Beschermers Amstelland zet zich samen met 16 andere organisaties*  in dat het gebied gevrijwaard blijft van verstedelijking en het landschap duurzaam en natuur-inclusief wordt beheerd. Hiervoor is actieve steun nodig van bewoners en recreanten. Als u ook een bijdrage wilt leveren wordt dan donateur van onze stichting.

Op 3 juni is er veel te doen, te beleven en te zien in Amstelland. Deuren openen zich en gasten worden op meer dan 50 locaties hartelijk ontvangen. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven. Nieuw is dat op de Amstellanddag  Amstelgoed het 'Streekproducten Kratje' met een grote verscheidenheid aan AMSTELGOED-gekeurde producten (het kersverse streekmerk) uit ons Amstelland wordt gepresenteerd. Aan de hand van dit kratje, ontdek je, al fietsend door het gebied allerlei locaties met lokale ambachten en verzamel je de lekkerste streekproducten in jouw kratje. Bekijk de website (www.amstelgoed.nl ).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Een idyllische foto met de koeien en de molen in de achtergrond tijdens de Amstellanddag in 2017 in Ouderkerk aan de Amstel


Nieuw is dit jaar ook de openstelling van KNGF Geleidehonden, waar u kunt ervaren hoe het is om met een geleidehond te lopen. Weer terug in het programma is de rondleiding op de vernieuwde Rioolwaterzuivering in de Middelpolder en in Uithoorn wordt dit jaar weer de kunstroute Zijdelveld gehouden. Daar en ook elders stellen vele kunstenaars  dit jaar  hun ateliers open voor publiek. Op Wester-Amstel is een kunstmarkt. Bij vele boeren, aan wie we de openheid van het landschap te danken hebben, kunt u weer terecht voor een rondleiding. Via een polder wandelsafari in de Ronde Hoep en diverse andere wandelingen in de polders kunt u zien waarom het zo goed gaat met de weidevogels in Amstelland. In Nes aan de Amstel  kunt u de Urbanuskerk bezichtigen en de toren beklimmen. In Ouderkerk aan de Amstel, de ‘hoofdstad’ van Amstelland kunt u prachtige culturele bezienswaardigheden zoals Beth Haim, de Joodse begraafplaats, de Amstelkerk en het Amstellandmuseum bezoeken. Vanuit Amsterdam beginnen de activiteiten bij de begraafplaats Zorgvlied en het Gemaal Stadwijck of aan de overzijde van de Amstel bij ‘t Huis a/d Amstel en Tuinpark Amstelglorie.Ook voor kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Kortom voor ieder wat wils!

De officiële opening vindt plaats op de buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk 55, om 10 uur met zang van het Weespertrekvaart Mannenkoor en dans door de jeugdballetgroep uit Ouderkerk. De heer Adnan Tekin (PvdA) is gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland voor Natuur, milieu, arbeidsmarkt en Schiphol zal de opening verrichten. Kijk voor het totale programma en de kaart op www.beschermersamstelland.nl  en Facebook. Vanaf begin mei is de kaart met activiteiten en het programma voor 3 juni te downloaden. De beste manier om van Amstelland te genieten is per fiets. De pontjes varen de hele dag tijdens de Amstellanddag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.