Bijgewerkt: 24 juni 2024

De 16de Amstellanddag

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Beschermers Amstelland
22-05-2024

De Amstellanddag op zondag 9 juni 2024 staat dit jaar in het teken van 'Bewegen en lokaal gezond eten'. Meer dan 50 locaties openen hun deuren en bieden een uniek kijkje in de natuur, cultuurhistorie en kunst van Amstelland. De Amstellanddag wordt georganiseerd door de Stichting Bescherming Amstelland.

Bewegen en lokaal gezond eten. Met het accent op ‘Bewegen en lokaal gezond eten’ sluit de Amstellanddag aan bij het belang dat de gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen hechten aan bewegen. Bezoekers kunnen nieuwe sporten uitproberen, workshops volgen en zich laten inspireren door de vele beweging- en recreatiemogelijkheden in Amstelland. Ook zijn er deze dag op verschillende locaties in Amstelland lunches verkrijgbaar met verse, lokale producten. De prijs bedraagt ongeveer 10 euro.

Foto Amstelveen
(Bron Beschermers Amstelland - 2024)

De flyer van de 16de Amstellanddag

Stichting Beschermers Amstelland. De Amstellanddag wordt dit jaar voor de 16de keer georganiseerd. Het is één van de belangrijkste activiteiten van Stichting Beschermers Amstelland, die zich al jarenlang inzet voor het behoud en de ontwikkeling van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden. De stichting stimuleert het respectvol benutten van het landschap, de natuur en de cultuurhistorie, zodat Amstelland een plek blijft, waar mens, dier en natuur samenkomen.

Meer informatie en het volledige programma over de Amstellanddag is te vinden op de website https://www.beschermersamstelland.nl/  of neem contact op met de organisatie via info@beschermersamstelland.nl. Lees het programma: Amstellanddag 2024 (pdf 10 pagina’s)

Feestelijke opening op buitenplaats Wester-Amstel 10.30 - 11.30 uur Amsteldijk Noord 55, Amstelveen.
U bent van harte welkom bij de opening, waar u vanaf 10.00 uur met koffie en een overheerlijk taartje van Bakker Out wordt onthaald. Een opening door Victor Frequin wethouder sport Ouder-Amstel. Natuurlijk spreekt ook onze voorzitter Wim Zwanenburg die vandaag bekendmaakt wie de Amstelland Prijs 2024 wint. De Amstelland Prijs wordt jaarlijks (en dit jaar voor het eerst) uitgereikt aan een organisatie of persoon die zich op bijzondere wijze inzet voor het behoud van het Amstelland, bijzondere projecten initieert of op andere wijze bijdraagt aan het behoud of versterken van de cultuurhistorische, duurzame waarden van dit gebied. Natuurlijk is er muziek van de band Toeters en Bellen, en Boeren van Amstel is aanwezig met een nieuwe kaassoort: een prachtige jonge kaas die het proeven beslist waard is. Er zijn kraampjes van de Historische Vereniging Amstelveen en de Stichting Beschermers Amstelland. Natuurlijk is ook onze imker van dienst Jacqueline aanwezig. Zij staat met een standje op Wester-Amstel, geeft voorlichting over bijenhouden, én verkoopt overheerlijke Wester-Amstel honing.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.