Bijgewerkt: 17 januari 2022

De 1ste editie van Bankras Holland House is een succes

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
13-07-2016

Donderdagavond 7 juli 2016 vond de eerste editie plaats van het Bankras Holland House in de wijk Bankras. Meer dan 100 mensen waren aanwezig bij een BBQ met muziek en sport- en beweegactiviteiten. Het mooie weer, de opkomst en ook de muziek zorgden voor een gezellige avond. Hoogtepunt van de avond waren de Bankras Awards. Vier mensen werden in het zonnetje gezet, omdat ze op diverse thema’s veel voor de bewoners betekenen. Het ging in dit geval om Laetitia Dekker (chronisch zieken), Adri van Loon(participatie), Sandra Solano(sporten en bewegen) en Charlotte Moens(mantelzorg).

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Meer dan 100 mensen waren aanwezig bij de BBQ met muziek en sport- en beweegactiviteiten tijdens de eerste Bankras Holland House


Deze bijeenkomst was een initiatief van de Stichting Brentano en ze werd ondersteund door de scholengemeenschap Panta Rhei en VITA Amstelland. Het programma is onderdeel van Sportclub Bankras, Alles zat mee, zelfs het weer. Onze bewoners vonden het heerlijk om weer eens wat nieuwe dingen mee te maken, de leerlingen van Panta Rhei lieten zich van hun allerbeste kant zien en wij als organisatie deden, waar we altijd goed in zijn; verzorgen. Erg leuk ook, dat verschillende groepen elkaar echt ontmoetten.’ aldus Miriam Snijders, manager bij Brentano.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Het doel van het Holland Bankras House is om bewoners en partners dichter bij elkaar te brengen in een gezellige omgeving


Doel van het Holland Bankras House is om bewoners en partners dichter bij elkaar te brengen in een gezellige omgeving. De komende jaren gaan professionals vaker een beroep doen op elkaar om een bijdrage te leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Projectleider Elena Nabatova: “Een gezondere wijk bouw je met elkaar. De ingrediënten daarvoor zijn: enthousiaste mensen, min of meer gelijke doelstellingen en maatschappelijke betrokkenheid. Bij de opening van het Bankras Holland House waren deze ingrediënten aanwezig met als resultaat: meer dan 100 blije gezichten. Bewoners die elkaar blijken te kennen en elkaar uit het oog zijn verloren. Hier word ik ontzettend blij van”. Het doel is om Bankras Holland House in het najaar een vervolg te geven. Andere partijen uit de wijk worden dan uitgedaagd om dit te organiseren.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.