Bijgewerkt: 25 juni 2022

De 2de Independent Bookstore Day in Nederland

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
07-04-2018

Op zaterdag 14 april 2018 vindt de tweede Independent Bookstore Day (Onafhankelijke Boekwinkel Dag) in Nederland plaats. Die dag vieren we de boekwinkel en de lezer. Met speciale uitgaven in gelimiteerde oplagen, prachtige optredens van schrijvers en dichters en bijzondere activiteiten. Boekhandel Libris Venstra heeft een spetterend en gevarieerd programma.

-Van 11.00 u. tot 12.00 u. spreekt Ronald Nijboer over zijn boek Tabé Java Tabé Indië over het lot van oorlogsvrijwilligers aan de hand van het dagboek dat zijn opa bijhield.

-Sandra Rottenberg vertelt tussen 14.00 u. en 15.00 u. over de zoektocht naar de geschiedenis van haar grootvaders sigarenfabriek in nazi-Duitsland waarover zij met haar zus Hella De sigarenfabriek van Isay Rottenberg schreef.

-Tussen 13.00 u. en 13.30 u. dragen Amstelveense dichters voor uit hun werk.

-Van 16.00 tot 17.00 u. spreekt Jan van Aken over zijn laatste boek De ommegang, een meeslepende historische roman over de mogelijkheden en de beperkingen van het geheugen.

-Doe mee aan de Young and Awesome Readers Quiz en win een YA-boek.

-Voorlezen en knutselen voor kinderen.

-Elk uur een andere kortingsactie.

-In het Venstra Café koffie of thee met taart voor 5 euro.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Het café van Libris Venstra


Bijna 200 boekhandels, verspreid over het hele land, doen mee aan Bookstore Day. Zij ontvangen die dag ruim honderd schrijvers en dichters. Van de winnaar van de Boekhandelsprijs 2018 Murat Isik tot Suzanna Jansen; van kinderboekenschrijvers Tosca Menten en Vivian den Hollander tot Jan Wolkers-biograaf Onno Blom; van winnaar Hans Spitsbaard van Heel Holland Bakt tot Jeroen Siebelink van het Tony Chocolonely-boek.  

Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om bijna zeventig  exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken, onder anderen van Alfred Birney en Andy Griffiths, Nigella Lawson, Dan Brown en Paolo Cognetti.

Maar, let op, deze boeken en aanbiedingen zijn alleen op Bookstore Day, op 14  april dus, te koop. Kijk op www.venstra.nl of www.bookstoreday.nl voor alle speciale uitgaven en activiteiten. Adres: Libris Venstra Stadsplein 102A, 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.