Bijgewerkt: 17 april 2024

De 35 dollar computer tablet

Nieuws -> Technologie

Bron: HRD / Amstelveenweb
11-09-2010

Het Indiase Ministerie van Human Resource Development (HRD) brengt een nieuw computer tablet op de markt voor 35 dollar. De prijs van dit apparaat zal naar verwachting rond de $ 35 zal zijn. Echter het ministerie wil de kosten uiteindelijk naar $ 20 en later nog tot $ 10 laten zakken.

Verschillende technische instellingen zijn nu bezig met het instellen van onderzoek-teams, om het apparaat te testen. Het uiteindelijke doel van dergelijke apparatuur is, om ze voor het onderwijs op het platteland van India te verspreiden, met ingebouwde educatieve software, cursussen en materialen. Door de lage kosten wordt een dergelijke computer voor iedere scholier mogelijk om het aan te schaffen.

Het Operationele Systeem in de Indische computertablet is Google Android en uitgerust met 2 GB geheugen, Wi-Fi connectie, webcam, mini-USB connector, CF-kaartlezer, SIM-kaart slot en video- en hoofdtelefoon uitgang.

Het zwakke punt van de tablet is de resistive touch screen, die niet zo gevoelig is, dat van de iPad, echter de prijs is ook stukken lager. De prijs van de iPad van Apple is op dit moment (11 september 2010) is vanaf € 499 de 16 GB versie, tot € 799 van het 64 GB apparaat).

De 35 dollar computer tablet van India op YouTube

Verwachte functionaliteiten:

   1. Ondersteuning voor de videofaciliteit Web Conferencing

   2. Multimedia viewer, bijvoorbeeld: Pdf, docx,. ODS, adp, Doc, Xls, Jpeg, Gif, Png, Bmp, Odt, Zip, AVCHD-, AVI, AC3, enz.

   3. Doorzoekbare PDF-reader

   4. Unzip tool voor het uitpakken van zip-bestanden

   5. Mogelijkheid tot het installeren van firmware, geschikt voor toekomstige upgrades

   6. Computermogelijkheden zoals Open Office, Scilab, ondersteuning voor het afdrukken

   7. Media player kan zowel gestreamd, als opgeslagen mediabestanden afspelen

   8. Surfen op internet met een flash plug-in, JavaScript, PDF plug-in

   9. Draadloze communicatie voor audio / video I / O

  10. Cloud computing optie

  11. Remote device management capaciteiten

  12. Multimedia input output interface-optie (voor het toestaan van DTV, IPTV, DTH, streaming, enz.)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.