Bijgewerkt: 25 juli 2024

De 4de editie van 'Rock Urbanus' in Bovenkerk pakt uit met jong talent

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Astrid van Ballegoy
29-08-2014

Zaterdag 4 oktober 2014 opent het Noorddamcentrum voor de 4e keer haar deuren voor de bandjesavond 'Rock Urbanus'. Onder het motto: ‘de jeugd heeft de toekomst’ heeft de Bovenkerkse muziekscène jongeren uit de buurt uitgedaagd mee te zingen en/of te spelen met de verschillende bands.

Muziektalenten

Dat Bovenkerk de muzikale kweekvijver van Amstelveen is, bleek uit de enthousiaste aanmeldingen. Op 4 oktober maken twee jeugdige zangeressen, een gitarist, drummer en saxofonist hun opwachting. Zij mogen één nummer lang alles uit de kast halen bij de band die het meest aansluit bij hun muzieksmaak. Kortom, in elke band een jong talent. Inmiddels zijn de repetities in volle gang.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het Noorddamcentrum in Bovenkerk, waar de 4de editie van 'Rock Urbanus' wordt gehouden


Twee podia

De muziek tijdens Rock Urbanus varieert zoals altijd van rock, pop, soul en disco tot Nederpop. Net als vorig jaar spelen de bands op twee podia. Het hoofdpodium is gereserveerd voor de grotere bands die veelal uitbundige (feest/dans)muziek en meezingers ten gehore brengen. Op het kleine podium, uiteraard weer aangekleed met antieke schemerlampen en oud-Hollandse vloerkleden, is ruimte voor intiemere sessies.

Playlist

Tijdens deze vierde editie van Rock bij de Urbanusklok treden de volgende bands op:

•          Wanda and the Bovenkerk boys (gelegenheidsrockband met blazers en stoere achtergrondzangers)

•          Too Simple (lekker veel Nederlandstalig)

•          Slowhand Flipseband (sixties voor het betere rock around de Urbanusklok-werk)

•          Almost Famous (Knallende uitsmijter met pop, vette soul en disco)

Singer-songwriters

Ook singer-songwriter John Spijker is er weer bij. Zowel John als het publiek waren zo enthousiast over zijn Bovenkerkse debuut van vorig jaar, dat hij niet mag ontbreken. De organisatie heeft bovendien zangeres Leonie Sta weten te strikken om op te treden. De in Amstelveen geboren en getogen Leonie is na een periode in Toronto te hebben gewoond terug in Amstelveen met nieuwe liedjes die ze tijdens Rock Urbanus zal spelen.

Bitterballen

Rock Urbanus belooft weer een oergezellige Bovenkerkse muziekavond te worden. De organisatie hoopt dan ook, dat het publiek net als voorgaande jaren in groten getalen aanwezig zal zijn. Ter verhoging van de feestvreugde zijn er uiteraard de bekende gratis bitterballen van Hans Pappot, die overigens ook de zaal in het Noorddamcentrum kosteloos ter beschikking stelt.

Gratis toegang


De zaal gaat 4 oktober 2014 om 20.00 uur open. Het eerste optreden begint om 20.30 uur. Toegang is gratis, maar vol is vol. Er is ruimte voor maximaal 450 personen. Ook dit jaar komt de muzikale avond tot stand in samenwerking met Bewonersplatform Bovenkerk, Hans Pappot / Noorddamcentrum en diverse vrijwilligers. Volg de voorbereidingen en het laatste nieuws over Rock bij de Urbanusklok via Twitter: @rockurbanusklok en Facebook: Rock Urbanus. Adres: Noorddammerweg 1, 1187 CM Amstelveen


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.