Bijgewerkt: 11 april 2021

De 500ste deelnemer kreeg rijbewijs na cursus alcohol in verkeer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-02-2017

Het gemeentebestuur van Amstelveen stimuleert aankomende automobilisten om zich te verdiepen in het negatieve effect van alcoholgebruik op verkeersdeelnemers. In ruil voor het volgen van de cursus Alcohol en Verkeer van de Brijder Verslavingszorg ontvangen aankomende automobilisten een gratis rijbewijs als ze binnen een jaar slagen voor hun rijexamen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Vlnr.: Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer, Henk Fokkink, oud-fractievoorzitter van OCA en Daan Hofman


Het college van B en W van Amstelveen geeft hiermee uitvoering aan de motie van de Ouderencombinatie Amstelveen die is aangenomen in de raadsvergadering van 10 november 2010. Achterliggende gedachte is, dat met name aankomende automobilisten opvallen in het verkeer door opvallend en riskant rijgedrag, vaak versterkt door alcoholgebruik.

Vrijdag 10 februari 2017 kreeg de 18-jarige Daan Hofman uit handen van Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer en oud-raadslid Henk Fokkink (OCA) zijn rijbewijs overhandigd. Hij is hiermee de 500ste deelnemer aan de cursus die zijn rijbewijs heeft gehaald. De gemeente Amstelveen biedt deze cursus aan jongeren die hun autorijbewijs willen halen. Als de alcoholverkeerscursus is gevolgd, krijgt de deelnemer een certificaat, waarmee hij/zij het zojuist behaalde rijbewijs gratis kan aanvragen bij de gemeente Amstelveen. Het certificaat is één jaar na afgifte geldig.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Henk Fokkink, fractievoorzitter van OCA was de initiatiefnemer van het anti alcoholproject


De gemeente Amstelveen vindt het belangrijk, dat jongeren weten wat alcohol met hun rijvaardigheid doet. Een vijfde van de jaarlijkse verkeersslachtoffers is namelijk het directe gevolg van alcohol in het verkeer. Ondanks alle voorlichtingscampagnes weten jongeren, de grootste risicogroep, nog steeds onvoldoende over de gevolgen van rijden onder invloed. In 2011 is de cursus op initiatief van Henk Fokkink, van de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA), van start gegaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.