Bijgewerkt: 25 mei 2024

De 5de Amstellanddag ondanks wolken weer succesvol

Nieuws -> Natuur

Bron: Beschermers Amstelland
05-06-2011

Ondanks het tegenvallende weer trok de Amstellanddag op zondag 5 juni 2011 weer vele bezoekers. De opening in wijngaard de Amsteltuin werd nog geplaagd door regen, maar de ˈFanfare van de eerste liefdesnachtˈ zorgde voor de zonneschijn.

Amstellanddag Amstelveen
(Foto Beschermers Amstelland - 2011)

De opening van de 5de Amstellanddag was in wijngaard 'De Amsteltuin'


“Een Amsterdams straatorkest in de polder. Een vrolijker illustratie van de verbinding tussen stad en platteland is nauwelijks denkbaar”- aldus Kees van Tilburg in zijn openingswoord. Beschermers Amstelland timmert stevig aan de weg, met als resultaat een aantal beschermers, dat al aardig in de richting van de 1200 gaat.

In zijn openingswoord complimenteerde Van Tilburg de boeren in Amstelland met de absolute record broedresultaten dit jaar van de weidevogels. Gedeputeerde Jaap Bond, met onder andere natuur, landbouw en landelijk gebied in zijn portefeuille, opende de Amstellanddag en had lovende woorden voor Beschermers Amstelland.

Hij kondigde aan de mogelijkheid van 30-jarige pachtcontracten voor de boeren serieus te gaan onderzoeken. Een oude wens van Beschermers Amstelland. Naarmate het droger en in de middag zonniger werd, trokken de bezoekersaantallen aan. Favoriet waren de vele boerenbedrijven, die hun erven en stallen open stelden en Ouderkerk aan de Amstel, waar steekproducten werden verkocht en de Joodse begraafplaats Beth Haim en de Amstelkerk konden worden bezocht.

Amstellanddag Amstelveen
(Foto Beschermers Amstelland - 2011)

De pannenkoekenkraam


Ook de oude gemalen in de Rondehoep en de Middelpolder, alsmede de waterzuiveringsinstallatie in laatstgenoemde polder mochten zich in een grote belangstelling verheugen. De toren van de Urbanuskerk werd door velen beklommen, de steenuiltjes bij Henk van Schaik waren weer te bewonderen en terras Weltevreden in polder de Rondehoep was rond drieën door haar broodjes heen. Velen maakten gebruik van de mogelijkheid om het reservaat in deze polder te bezoeken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.