Bijgewerkt: 7 december 2023

De Aalsmeerbaan is weer open

Nieuws -> Schiphol

Bron: IVW / Wikipedia
08-12-2006

Op donderdag 7 december 2006 is op Schiphol de Aalsmeerbaan weer opengesteld voor startende en landende vliegtuigen- meldt Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Aalsmeerbaan  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Schiphol Aalsmeerbaan


Sinds 13 oktober 2006 was de baan niet in gebruik, omdat opspattende gruis een paar vliegtuigen grote schade heeft toegebracht. De baan was al in gebruik voor startende vliegtuigen vanaf 18 november, maar na uitvoerige inspecties gaf Verkeer en Waterstaat toestemming voor volledig baangebruik, dus de toestellen mogen weer ook landen.

Kosten sluiting

Luchthaven Schiphol heeft het verlies door de sluiting van de Aalsmeerbaan geschat op 4.5 miljoen euro.

Wat is de Aalsmeerbaan?

De Aalsmeerbaan (18L - 36R) is een start- en landingsbaan van luchthaven Schiphol. Hij ligt ten oosten van de Kaagbaan en ten zuiden van de Buitenveldertbaan; parallel aan de Zwanenburgbaan. De Aalsmeerbaan is 45 meter breed en 3400 meter lang.

Dit is een secundaire baan, net als de Buitenveldertbaan. Hij is genoemd naar Aalsmeer omdat de aanvlieg- en vertrekroutes over deze plaats voeren. In verband met geluidshinder wordt de baan 's nachts niet gebruikt. In noordelijke richting mag de Aalsmeerbaan helemaal niet worden gebruikt.

Externe link: Status baanonderhoud Aalsmeerbaan


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.