Bijgewerkt: 25 juli 2024

De Amsteltuin heeft het kwaliteitskeurmerk van FLZ behaald

Nieuws -> Informatief

Bron: Jan Schake
27-11-2012

Dagcentrum De Amsteltuin in Amstelveen heeft het kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw en Zorg in ontvangst mogen nemen. De Federatie is de overkoepelende organisatie van ruim 1.000 zorgboerderijen in Nederland. Een zorgboerderij ontvangt het keurmerk, indien zij werkt aan de hand van een degelijk kwaliteitssysteem. Onlangs is door een audit van de Federatie vastgesteld, dat De Amsteltuin voldoet aan de eisen.

wijngaard Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het hoofdgebouw van wijngaard annex dagcentrum 'De Amsteltuin'


Al sinds 2007 wordt op De Amsteltuin dagbesteding verzorgd voor mensen met een (tijdelijke) psychische beperking. Hierbij wordt samengewerkt met de GGZ, Landzijde en de UWV. De afgelopen jaren hebben meer dan 150 mensen korte, of langere tijd van de dagbesteding kunnen genieten. Vanaf medio 2011 is tevens gestart met dagbesteding voor vergeetachtige en/of vereenzaamde ouderen die nog thuis wonen.

roosen Amstelveen
(Foto J. Schake - 2012)

Tieke Roosen mede-eigenaar van De Amsteltuin, bij het logo van het verworven kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw en Zorg


De Amsteltuin hoopt, dat door de dagbesteding ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Een belangrijk extra effect is, dat de mantelzorgers en/of partners op de dagbestedingdagen in de gelegenheid zijn om even tijd voor zichzelf te nemen en energie op te doen voor hun taak als mantelzorger. In veel situaties geen overbodige luxe.

Dit positieve effect van dagbesteding voor cliënt en zijn, of haar partner/mantelzorger, heeft ervoor gezorgd, dat de Amsteltuin onlangs bij een klantenonderzoek een 8,8 als totaalbeoordeling heeft gekregen. Er wordt hierbij actief samengewerkt met de gemeente Amstelveen. Vanaf eind januari 2013 zal een extra groep ouderen starten en zijn er weer plaatsen beschikbaar.

Informatie over het dagcentrum: Tieke Roosen info@amsteltuin.nl Tel.: 0628597270 www.amsteltuin.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.