Bijgewerkt: 27 juni 2022

De Amstelveenpas is weer terug voor de minima

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-12-2012

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft gemeenten ruimere mogelijkheden om kortingspassen te verstrekken aan bewoners met een laag inkomen. De gemeente Amstelveen heeft daarom besloten, dat bewoners met een inkomen tot maximaal 125% van de bijstandsnorm, weer gebruik kunnen maken van de Amstelveenpas.

Amstelveenpas Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2012)

Een voorbeeld van de Amstelveenpas. De foto is door de computer gegenereerd


Wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) van Werk en Inkomen: 'Ik ben zeer verheugd, dat we de inkomensgrens voor het verstrekken van de Amstelveenpas weer mogen verruimen van 110% naar 125%. Zo wordt het voor een grotere groep Amstelveners met een laag inkomen mogelijk om – met korting – een cultureel uitstapje te maken.

Juist in deze economisch donkere tijd kan zo’n uitje zorgen voor een beetje zon in het dagelijkse (gezins)leven. Bekende klanten die door de verruiming van de inkomensgrens een Amstelveenpas weer gebruik kunnen maken, worden hierover zo snel mogelijk persoonlijk geïnformeerd.'

Amstelveenpas

Inwoners met een laag inkomen komen in aanmerking voor een Amstelveenpas. Dit is een kortingspas voor culturele, maatschappelijke, of sportieve voorzieningen. Kijk voor meer informatie over voorzieningen voor bewoners in Amstelveen met een laag inkomen op www.amstelveen.nl/minima.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.