Bijgewerkt: 29 februari 2024

De Amstelveense Kerstloop is op maandag 26 december 2022

Nieuws -> Sport

Bron: Cor de Horde
17-12-2022

Na twee jaren afwezigheid vanwege corona kan de Amstelveense Kerstloop dit jaar toch weer van start gaan. De 26ste Kerstloop wordt gehouden op maandag 26 december 2022, tweede kerstdag met een start en finish in Bovenkerk. Het sportieve evenement wordt als vanouds georganiseerd door de verenigingen AV Startbaan en RODA Conditie. Ook dit jaar verleent de gemeente Amstelveen weer alle medewerking om de loop zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.De Kerstloop is al 26 jaar vrijwel gelijk gebleven. Er kan gekozen worden uit drie routes door het Amsterdamse Bos. Een korte van 2,5 kilometer. Een middellange route van 5 kilometer en een lange route van 10 kilometer. De start en finish zijn in de Vierlingsbeeklaan. Op de dag zelf kan men nog inschrijven in het clubgebouw van RODA aan de Noorddammerweg 48-C. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het sportcomplex, waar ook  omgekleed en gedoucht kan worden. De eerste start is om 11 uur.

De loop, die al bijna tot de klassiekers gerekend mag worden, is een samenwerking van twee Amstelveense sportverenigingen. Een stoet van vrijwilligers in het dorp Bovenkerk en in het bos zorgen ervoor, dat de deelnemers goed begeleid worden. De organisatie is gestroomlijnd door de komst van nieuwe elektronische registratie. Deelnemers ontvangen een startnummer, waarin een chip verwerkt is, dat zorgt voor snelle, betrouwbare tijdmeting. Het systeem kon worden ingevoerd dankzij de nieuwe hoofdsponsor, schoonmaakbedrijf ASKO. Daarnaast sponsoren weer tal van bekende Amstelveense bedrijven.

Om grote drukte te voorkomen wordt gevraagd om vooraf in te schrijven. Het is makkelijk en goedkoper. Voorinschrijven kan tot 20 december via inschrijven. Inschrijven op de dag zelf kan in het clubgebouw van RODA’23. Er kan alleen met gepast geld betaald worden of een QR code scan op de mobiele telefoon. Lees hier meer over registratie en prijzen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.