Bijgewerkt: 1 februari 2023

De Amstelveense Veteranendag is op 7 juni 2014

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-05-2014

Dit jaar worden voor de 10de keer in Den Haag alle Nederlandse veteranen in het zonnetje gezet. Vrouwen, mannen, jong en oud worden geëerd voor hun inzet in dienst van de vrede, overal ter wereld.

De Nederlandse Veteranendag wordt georganiseerd rondom de geboortedag van Prins Bernhard. Dit jaar precies op zijn geboortedag: 29 juni. Nederland telt ruim 100.000 veteranen. Van Tweede Wereldoorlog-veteranen, Indiëgangers tot en met militairen die zijn ingezet bij vredesmissies in Kosovo, Bosnië, Soedan, Libanon, Afghanistan en andere plaatsen in de wereld.

In Amstelveen eren we op zaterdag 7 juni 2014 onze eigen veteranen. Wij zijn trots op ze en we willen graag onze waardering en respect voor hen tonen. Hun inzet voor de vrede vond vaak plaats onder moeilijke omstandigheden en met gevaar voor eigen leven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Flyer van de Amstelveense Veteranendag op 7 juni 2014


De inwoners van Amstelveen zijn zaterdag 7 juni vanaf 15.00 uur van harte welkom om de festiviteiten op het Dorpsplein in het Oude Dorp mee te vieren. U kunt er onder meer de enkele fraaie oude legervoertuigen zien van ‘Keep Them Rolling’. De bijeenkomst wordt muzikaal omlijst door het Dixielandorkest Crackerjacks.

Kees Tinga

Hieronder twee interviews met veteranen. Interview Kees Tinga (PDF, 29 kB 27 mei 2014.) Kees Tinga is een Amstelveense veteraan. In 1979 was hij dienstplichtig soldaat. Toen er vrijwilligers gevraagd werden voor Libanon dacht hij: Waarom niet?

Hans Groeneweg

Hans Groeneweg, een veteraan uit Amstelveen die als het even kan ook aanwezig zal zijn bij de festiviteiten vertelt over de tijd toen hij als dienstplichtige naar Indonesië werd uitgezonden. Hij moest het opnemen tegen een tijger en sprong ooit uit een vliegtuig en landde in de tuin van paleis Soestdijk. Interview Hans Groeneweg (PDF, 70 kB 27 mei 2014)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.