Bijgewerkt: 30 juni 2022

De Amstelveense zomerschool stimuleert veel kinderen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-07-2020

Het College B en W van Amstelveen informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen over de 'zomerschool' die de gemeente Amstelveen aanbiedt voor kinderen uit groep 6,7 en 8 in de zomervakantie van 2020:

'Geachte raad,

Graag informeer ik u over de 'zomerschool' die de gemeente Amstelveen aanbiedt voor kinderen uit groep 6,7 en 8 in de zomervakantie. De afgelopen periode heeft een grote impact gehad op onze samenleving. Ook voor kinderen is het een periode vol verandering geweest. Veel kinderen zaten thuis, zagen geen klasgenoten of vrienden en konden niet spelen op de sportclub. Voor sommige kinderen was dat gebrek aan sociale interactie erg zwaar. Juist deze kinderen wil de gemeente een steuntje in de rug geven. Daarom organiseren we kosteloos de zomerschool met als doel om deze kids zorgeloos te laten ontdekken en leren.

De zomerschool vindt plaats in de eerste twee weken van de schoolvakantie en heeft plek voor 2 keer 75 leerlingen. Het dagprogramma kent een vast ritme. Kinderen kunnen kiezen voor diverse lessen op het gebied van sport, kunst, cultuur, theater en techniek. Zo kunnen kinderen aan de slag met robots, zijn er theaterlessen, leren ze schetsen en schilderen en leren ze om digitaal hun verhaal te vertellen en schrijven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en Jeugdzorg


Verschillende aanbieders zoals Robotwise, de bibliotheek, de Buitenspeelbus en kunstenaars vanuit Platform C helpen mee om het een geslaagde week te maken. De zomerschool vindt plaats aan de Schweitzerstraat 4 in Westwijk van 09.00 - 14.30 uur.

Op maandag 6 juli 2020 opent de Amstelveense zomerschool haar deuren. Frank Berkhout (D66) wethouder Jeugd en Onderwijs: 'Met leeftijdgenootjes samen leren en spelen, die interactie is voor ieder kind belangrijk. Daarom hebben we, met behulp van de scholen, kinderen uitgenodigd voor wie dit steuntje in de rug in hun sociaal emotionele ontwikkeling welkom is. Deze zomerschool organiseren we kosteloos. Een week lang zorgeloos genieten voor kinderen is dankzij veel partners mogelijk gemaakt.’ De zomerschool is een initiatief van de gemeente in samenwerking met de schoolbesturen Amstelwijs en Amstelland. Aanmelding heeft plaatsgevonden via de scholen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.