Bijgewerkt: 15 juni 2024

De 'Anton Heyboer tulp' onthuld in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb / Museum vd Togt
09-04-2010


Op woensdagmiddag 7 april 2010 werd in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen de 'Anton Heyboer tulp' onthuld. Acteur en verzamelaar van 'outsider art' Dick van den Toorn hield een korte inleiding en hij vertelde over het feit, dat hij voorstellingen heeft gezien van het werk van Anton Heyboer en ook een mooi schilderij van hem kocht.

Heyboer tulp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Acteur Dick van den Toorn leest voor


Heyboer tulp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De 'bruiden' van Anton Heyboer luisteren naar het sfeervolle verhaal


Maar hij kocht ook teksten en schriften van Heyboer en uit deze teksten werd een toneelstuk geschreven door Don Duyns met de titel: “Mannenmonologen”, dat ook in boekformaat werden uitgegeven. Hij las een stukje voor van dit toneelstuk om in de sferen van Heyboer te komen. Dat is goed gelukt, want door de warmte schoten er een paar champagnekurken uit de flessen en waarschijnlijk dacht iedereen, dat Heyboer rondspookte in het Museum Jan van der Togt.

In april 2005 , twee weken na het overlijden van Anton Heyboer , hebben de tweelingzusters Trees- en Wil van Kleef van hun eigen collectie een grote Heyboer tentoonstelling georganiseerd in Slot Zeist. Omdat zij zijn grote bewonderaars van Anton en zijn werk en wilden een tulp naar Anton laten vernoemen , bij wijze van eerbetoon en hebben toen het initiatief daartoe genomen.

Heyboer tulp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Paul Botmans (l) vertelt over het verhaal achter de bijzondere tulp van Heyboer


Heyboer tulp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Als laatste act worden de tulpen onthuld


Ze zijn via de website van Paul Botmans www.mijneigentulp.nl met hem in contact gekomen en hij heeft hun verzoek ingewilligd, waarna de naam ook werd goedgekeurd door de bruiden van Heyboer en werd op de website een tulp uitgezocht, die sterk is en kracht uitstraalt, dus alles wat Anton Heyboer in zijn leven ook had.

Heyboer tulp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De 'Anton Heyboer tulpen'


Na deze uitvoerige achtergrondinformatie mocht ‘bruid’ Maria de naam van de tulp bekendmaken en werden de tulpen met de naam 'Anton Heyboer' onthuld en met champagne gedoopt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.