Bijgewerkt: 3 juli 2022

De Belastingdienst helpt startende ondernemers

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
21-01-2013

Startende ondernemers worden door de Belastingdienst geholpen om hun administratie goed in te richten en om hun betalingsverplichtingen beter in de gaten te houden. Zo kunnen startende ondernemers een gratis sms-alert aanvragen om hen te helpen herinneren, dat zij de btw-aangifte en betaling tijdig verrichten.

'Vergeet niet uw aangifte omzetbelasting over het vierde kwartaal in te dienen en te betalen voor 1 februari.' In januari ontvingen 8.000 starters dit sms'je van de Belastingdienst op hun mobiele telefoon. Sinds 4 maanden wordt deze mogelijkheid geboden.

Medewerkers van de Starterteams van de Belastingdienst bezoeken starters en brengen de service onder de aandacht. Maandelijks komen er 2.000 abonnees bij. Door het versturen van een e-mail met telefoonnummer en BSN-nummer naar smsalert@belastingdienst.nl  is de aanmelding een feit. In de proeffase bleken de resultaten veelbelovend. Door de sms-attendering daalde de groep zware verzuimers (meer dan 3 keer te laat geweest) met 40%.Verder is de Belastingdienst op 23 en 24 januari te vinden op de Webwinkel Vakdagen in de Utrechtse Jaarbeurs. Dit is de belangrijkste beurs voor E-commerce in de Benelux. Webwinkels moeten aan voorwaarden voldoen om een betrouwbare administratie te kunnen overleggen aan de Belastingdienst. Medewerkers van de Belastingdienst kunnen de startende ondernemers daarover informeren.

Er zal ook een presentatie worden gegeven waarin de volgende onderwerpen aan bod komen: 'Welke regels gelden er voor het starten van een webwinkel?', 'Wat zijn de belangrijkste juridische valkuilen en fiscale regels?'. De bezoekers worden ook gewezen op het speciale Twitteraccount voor startende ondernemers van de Belastingdienst: @BDstarters. Er worden meer dan 10.000 bezoekers verwacht op de beurs. Kijk ook rond op de website: van de Belastingdienst startende ondernemersAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.