Bijgewerkt: 25 juli 2024

De 'Beste debater van Amstelveen 2012'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-11-2012

Op initiatief van de Rotaryclub Amstelveen-Amstel is er een debatwedstrijd tussen leerlingen van de drie VWO-scholen van Amstelveen en raadsleden. De debatten vinden plaats volgens het vaste stramien van het Nederlands Debatinstituut en worden beoordeeld door een jury. De debatwedstrijd vindt plaats op woensdag 21 november 2012 vanaf 19.30 uur in het Raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1, Amstelveen.

De Rotaryclub organiseert al vijf jaar debatwedstrijden tussen leerlingen uit Amstelveen en het Belgische Neerpelt. Deze vinden om-en-om plaats in Nederland en België. Zo ontstond het idee om in Amstelveen een debatwedstrijd te organiseren tegen de raadsleden.

raad Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De leerlingen van de eerste klas van het Amstelveen College in de raadzaal maken kennis met de lokale politiek op 14 oktober 2011 tijdens een debat tussen raadsleden en scholieren


De gemeenteraad ging in op de uitnodiging en kruist de debatdegens met de leerlingen van het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College en het Keizer Karel College. Voor de raadsleden is het een thuiswedstrijd in de Raadzaal.

Elk team bestaat uit vier debaters die pas net voor het debat horen, of ze voor of tegen een stelling zijn. In totaal worden er 3 debatrondes met elk 3 debatten gehouden. Elk debat duurt maximaal negen minuten: een minuut startpresentatie van de teams, vijf minuten open debat tussen de debaters van beide teams en wederom een minuut slotpresentatie.

De deskundige jury bestaat uit vijf leden en staat onder voorzitterschap van mevrouw mr. M. Rootring. De jury let op de inhoudelijke argumentatie, de presentatie en overtuigingskracht en op de samenwerking in het team.

De debatwedstrijd vindt plaats op woensdag 21 november 2012 vanaf 19.30 uur in het Raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1, Amstelveen. U bent van harte welkom om deze bij te wonen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.