Bijgewerkt: 16 juni 2024

De Boelelaan is een week eerder open dan gepland

Nieuws -> Informatief

Bron: Dienst Zuidas
08-08-2013

Aanstaande maandag op 12 augustus 2013 is de Boelelaan weer open voor het autoverkeer. Dit is een week eerder dan gepland. Door een strakke planning en door gebruik te maken van de verkeersluwe zomerperiode, is het gelukt diverse wegwerkzaamheden eerder af te ronden.

Op 21 juni begonnen de zomerwerken om o.a. de bereikbaarheid van Zuidas te verbeteren. Op diverse locaties is intensief aan de weg gewerkt: Op de De Boelelaan (tussen de Amstelveenseweg en de Buitenveldertselaan), aan beide op- en afritten A10/s108 met kruisingen Amstelveenseweg en op de Europaboulevard.

Vanaf maandag 12 augustus zijn deze wegwerkzaamheden grotendeels klaar. Plaatselijk zullen er nog wel afrondende werkzaamheden plaatsvinden, maar hiervoor zijn geen afsluitingen meer nodig.

Boelelaan Amstelveen
(Foto Eric Dix - 2013)

De Boelelaan, kruising Buitenveldertselaan ter hoogte van de Vrije Universiteit in Amsterdam


Wat is er deze zomer gedaan?

Onder de De Boelelaan, ter hoogte van de Buitenveldertselaan (bij de hoofdingang van de VU) zijn twee duikers en waterleidingen aangelegd ten behoeve van de waterhuishouding in het gebied. Ook op de De Boelelaan, ter hoogte van VUmc, en aan de op- en afritten A10 (s108) met de kruisingen Amstelveenseweg zijn werkzaamheden verricht om onder meer de doorstroming te verbeteren.

Deze werkzaamheden werden gecombineerd met de aanleg van een nieuwe drinkwaterleiding, het vervangen van het asfalt en de verkeerslichten op de kruisingen. Op de Europaboulevard is de verkeerslichtinstallatie vervangen.

Zuidas in ontwikkeling

De ontwikkelingen in Zuidas gaan door, met meer aandacht voor wonen. Het toevoegen van woningen is een belangrijke stap in de ontwikkeling naar een gemengd en levendig stadscentrum. Een goede bereikbaarheid, is daarbij essentieel om Zuidas een aantrekkelijke locatie te laten zijn. Dit betekent, dat nu en ook de komende jaren voortdurend gewerkt wordt aan wegen, kruisingen en fietspaden om knelpunten in het verkeer op te lossen, of voor te zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.