Bijgewerkt: 7 september 2024

De BoodschappenPlusBus maakt al 18 jaar het verschil

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-07-2024

Vol enthousiasme brengen vrijwilligers Elly en Frans ouderen naar het winkelcentrum om boodschappen te doen.'We doen dit nu zo’n 15 jaar met veel plezier. Maar de boodschappenbus is er al sinds 2006' - zegt Elly.

Woensdag 17 juli 2024 werd het stel vergezeld door Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn. 'Als de tas te zwaar is helpen Elly en Frans een handje. Zij houden een oogje in het zeil. Deze vrijwilligers maken echt het verschil voor veel ouderen in Amstelveen. Petje af'- zegt Van Ballegooijen.

Ontlast mantelzorgers. Doordat de ouderen zelf hun boodschappen doen worden hun naasten ook ontlast. 'Dat vind ik heel fijn, want mijn zoon doet al zo veel voor mij' - zegt een passagier onderweg naar winkelcentrum Groenhof.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn met de passagiers en het personeel van de BoodschappenPlusBus op 17 juli 2024 voor het raadhuis van Amstelveen

Koffie en uitstapjes. De BoodschappenPlusBus rijdt drie keer per week naar winkelcentrum Groenhof. Op vrijdagen gaat de bus naar de markt. Na de boodschappen is er nog een koffiemoment in wijkcentrum De Bolder. 'Het sociale aspect is minstens zo belangrijk”, Ook worden er met de BoodschappenPlusBus uitstapjes georganiseerd' - zegt Van Ballegooijen. De BoodschappenPlusBus wordt in Amstelveen uitgevoerd door Stichting Brentano Amstelveen. Het is een landelijk initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Ruim 35 enthousiaste vrijwilligers maken deze dienst mogelijk.

Deelnemers worden thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. De bijdrage is € 4,- per persoon, inwoners met een Amstelveenpas betalen € 2,50. Er gaan altijd twee begeleiders mee om te helpen met in- en uitstappen en het dragen van de boodschappen. In de bus is plaats voor rollators. Geïnteresseerden kunnen terecht op de website. Bellen en e-mailen kan ook 020-345 0295 boodschappenplusbus@brentano.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.