Bijgewerkt: 25 juli 2024

De Bosrandbrug gaat open voor fietsers en voetgangers

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
11-11-2012

Op vrijdag 16 november 2012 gaat de Bosrandbrug over de Ringvaart (Schiphol-Oost) open. Na ruim een jaar bouwen ligt er op de grens van de gemeenten Haarlemmermeer, Aalsmeer en Amstelveen een nieuwe brug met een verdubbelde capaciteit voor het verkeer. Op 16 november gaat de brug open voor fietsers en voetgangers. In het voorjaar van 2013 kan ook het autoverkeer gebruik maken van de nieuwe Bosrandbrug.

bosrandbrug Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het is niet The stairway to heaven, maar de geopende Bosrandbrug op 11 november 2012. De nieuwe brug op Schiphol-Oost is ontworpen door de Royal Haskoning Architecten


Voor fietsers en voetgangers is het vanaf 16 november mogelijk om weer gebruik te maken van de Bosrandbrug. Vanaf de Bosrandbrug richting Schiphol komt een tijdelijk fiets- en voetpad met verkeerslichten, zodat er vanaf de brug een veilige oversteek over de Fokkerweg naar de Brugstraat (Schiphol-Oost) is.

bosrandbrug Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het hectometerbord 231 (N231) voor de Bosrandbrug. De N231 is een provinciale weg in de provincies Zuid- en Noord-Holland. De weg vormt een verbinding tussen N232 Schiphol-Oost en N207 Alphen aan den Rijn


Het pontje, dat speciaal voor fietsers en voetgangers was ingezet tijdens de werkzaamheden aan de Bosrandbrug, wordt met de openstelling van de brug uit de vaart gehaald. Omdat er nog volop gewerkt wordt aan het viaduct voor de nieuwe aansluiting A9, moet het autoverkeer nog even geduld hebben.

bosrandbrug Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Vanaf oktober 2010 wordt hard gewerkt aan het project 'Aansluiting A9'. Het lokaal verkeer rijdt straks via de Schipholdijk, de Bosrandbrug en de Nieuwe Meerlaan door het Amsterdamse Bos en andersom


Naar verwachting is dit viaduct en de nieuwe aansluiting op de rijksweg A9 in het voorjaar van 2013 klaar. Dan kan het gemotoriseerd verkeer ook weer gebruik maken van de Bosrandbrug.

bosrandbrug Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Er wordt een fly-over gebouwd ter hoogte van de Bosrandbrug, maar de fly-over is nog niet aangesloten met de andere kant van de weg richting de Schipholdraaibrug


Scheepvaartverkeer

Voor het scheepvaartverkeer is de nieuwe brug een verbetering, doordat de doorvaart 4 meter breder is geworden. De brug wordt net als voorheen op afstand bediend en ook de openingstijden van de brug blijven ongewijzigd.

De Bosrandbrug zou aanvankelijk pas later worden vervangen. Maar omdat in hetzelfde gebied ook een nieuwe aansluiting op de A9 wordt gerealiseerd, heeft de Provincie Noord-Holland besloten dit project eerder dan gepland uit te voeren.

De afgelopen periode is er zowel in de fabriek als op de locatie van de nieuwe brug hard gewerkt. In september en oktober werden vanuit Zeeland de stalen brugonderdelen per boot aangevoerd. In een paar dagen tijd werd de volledige bovenbouw van de brug gemonteerd. Daarna vonden afrondende werkzaamheden plaats zoals het inregelen van de brug, asfalteringswerkzaamheden, het aanbrengen van slagbomen, verkeersseinen, belijning en verlichting.

Video animatie, hoe het verkeer wordt geleid op en rondom de Bosrandbrug na de oplevering van de fly-over

N201+

De vervanging van de Bosrandbrug sluit aan op het N201+-programma van de provincie Noord-Holland, Aansluiting A9. De provincie realiseert de omlegging van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. In het N201+-programma wordt samengewerkt met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn. De nieuwe weg verbetert de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.