Bijgewerkt: 23 maart 2023

De Bovenkerkerweg wordt gedeeltelijk verbreed

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-07-2019

Ambtenaren van de gemeente Amstelveen gaan met bewoners in gesprek over de verdubbeling van het wegdek van de Bovenkerkerweg (ongeveer 2 km lengte red.). De weg wordt aangepakt voor een betere verkeersveiligheid en doorstroming. Ook draagt het project bij aan een betere luchtkwaliteit. De gemeente gaat met bewoners in gesprek om de zogenoemde voorkeursvariant voor de verdubbeling verder uit te werken. Voor Amstelveners uit verschillende gebieden worden gespreksavonden georganiseerd op 5, 10 en 12 september 2019. In oktober volgt nog een algemene informatieavond.In de voorkeursvariant komen verkeerslichten op het kruispunt Nesserlaan. Ook wordt het verkeer van en naar het westelijke deel van de Nesserlaan beperkt tot bestemmingsverkeer. Beide maatregelen komen de doorstroming en veiligheid ten goede. Het verkeer vanuit Nes aan de Amstel kan via een nieuwe verbinding tussen Gondel en de Nesserlaan van en naar Amstelveen rijden. Door de herinrichting van de kruising bij de Nesserlaan en de nieuwe verkeerslichten kan het verkeer ook veiliger van en naar het nieuwe Nationale Tennis Centrum en andere voorzieningen daar.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en vervoer


'Vanwege de impact van de aanpassingen gaan we graag in gesprek met de bewoners. De verdubbeling van de Bovenkerkerweg is noodzakelijk voor de verkeersveiligheid en betere doorstroming van het verkeer. De verdubbeling en aangepaste kruising draagt bij aan een veilige en soepele verkeersafwikkeling en betere ontsluiting van de Westwijk, het bedrijventerrein Legmeer en het Nationaal Tennis Centrum.' - zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en vervoer.

Op de Bovenkerkerweg staan dagelijks files. In de ochtend is de file Amstelveen in. De file staat ver ten zuiden van de Burgemeester Wiegelweg. In de avond is de file Amstelveen uit. Na de verdubbeling van het wegdek zullen de files naar verwachting zijn opgelost.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.