Bijgewerkt: 25 april 2024

De Broekriem nu ook in Amstelveen ondersteunt werkzoekenden

Nieuws -> Informatief

Bron: DeBroekriem
02-05-2017

Stichting DeBroekriem gaat werkzoekenden in Amstelveen ondersteunen. DeBroekriem organiseert inspirerende workshops voor in-between-jobbers. Tijdens de bijeenkomsten verbeteren de deelnemers hun sollicitatievaardigheden, ontmoeten ze collega baanzoekers en vergroten ze hun netwerk. De officiële start vindt plaats tijdens een kick-off bijeenkomst met wethouder Maaike Veeningen (D66) Economische Zaken op woensdag 3 mei 2017 in het Werkplein AA aan de Laan Nieuwer-Amstel 1 in Amstelveen.

DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende workshops en netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Oprichter Pieter Vermeer van DeBroekriem: “Anno 2017 worden de meeste banen via via gevonden, het is dus belangrijk om je netwerk te vergroten. Deelnemers bij de workshops van DeBroekriem werken actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk. We zien daardoor ook veel werkzoekenden uit ons netwerk uitstromen naar een baan!”



Aankomend jaar organiseert DeBroekriem 20 evenementen om werkzoekenden in Amstelveen te helpen tijdens hun zoektocht naar werk. De gemeente Amstelveen ondersteunt DeBroekriem. 'Werkloosheid is een belangrijk aandachtspunt in onze samenleving. DeBroekriem is een mooie aanvulling om hier in Amstelveen werkzoekenden te ondersteunen. Het is een initiatief, waarbij mensen elkaar helpen en dat vind ik belangrijk', aldus wethouder Veeningen.  Na de opening door wethouder Veeningen gaan de deelnemers onder leiding van loopbaan en outplacement adviseur Annemarie Kok direct aan de slag met de workshop ‘Is jouw Brand klaar voor jouw sollicitatie?’. Tijdens deze interactieve workshop wordt er naar het onderscheidende vermogen van de deelnemer gezocht. De deelnemers gaan naar huis met concrete tips om hun talent verder te ontwikkelen en tips die ze kunnen inzetten bij een sollicitatie. Meer informatie over de workshop is te vinden op de website van DeBroekriem www.debroekriem.nl/amstelveen/



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.