Bijgewerkt: 25 juni 2024

De Buitenveldertbaan weer in gebruik na onderhoud op 25 april

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Airport
23-04-2016

De Buitenveldertbaan (09-27) op Schiphol zal na groot onderhoud maandag 25 april 2016 weer in gebruik worden genomen. De baan was sinds zaterdag 5 maart dicht vanwege uiteenlopende werkzaamheden. Daarnaast is het tunnel-dak van de 1e Schipholtunnel vernieuwd.

Tijdens de werkzaamheden zijn delen van de Buitenveldertbaan opnieuw geasfalteerd en zijn de hemelwaterafvoer en riolering bij de baan geïnspecteerd, gerepareerd en waar nodig vervangen. Aan weerszijden van de baan zijn nieuwe afwateringsgoten neergelegd van in totaal 6 kilometer. Bovendien is er aangepaste aanvlieg- en baanverlichting aangebracht die voldoet aan de vernieuwde EASA-regelgeving.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Een vliegtuig boven het Amsterdamse Bos tijdens zijn landing op de Buitenveldertbaan in augustus 2013


Het afwijkende baangebruik van de afgelopen periode heeft mogelijk geleid tot extra overlast. Schiphol bedankt iedereen voor zijn of haar begrip. Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer of toekomstige werkzaamheden kan contact worden opgenomen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (Bas). Dit kan via telefoonnummer: 020-601 55 55, of door het raadplegen van de website www.bezoekbas.nl – Planning Baanonderhoud. 

De Buitenveldertbaan (09 - 27) is een van de start- en landingsbanen van de luchthaven Schiphol, die werd aangelegd aan het einde van de jaren 1960. De baan ligt ten oosten van de Zwanenburgbaan en is genoemd naar de Amsterdamse wijk Buitenveldert, omdat de aanvliegroute over deze wijk voert. De Buitenveldertbaan is 45 meter breed en 3450 meter lang. Hij kruist de autosnelweg A4, zodat voor het wegverkeer een tunnel moest worden gebouwd, de Schipholtunnel en kruist ook de Aalsmeerbaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.