Bijgewerkt: 7 december 2021

'De Bunker' is weer verhuisd

Nieuws -> Cardanus

Bron: Cardanus / De Bunker
22-02-2011

Stichting Cardanus heeft sociëteit' De Bunker' een alternatieve locatie heeft kunnen aanbieden voor het voortzetten van hun soos. Vanaf mei 2009 hielden zij elke zaterdagavond soos in jongerencentrum 'De Bajes'.

Met het sluiten van de Bajes dreigde ook de sociëteit opgeheven te worden. Stichting Cardanus kon hun een alternatieve locatie aanbieden in wijkcentrum ´t Open Hof. Vanaf 5 februari 2011 maken zij daar naar volle tevredenheid gebruik van een ruimte. De soos wil van de gelegenheid gebruik maken zich aan iedereen voor te stellen. indien u meer informatie wenst kijk op hun website: 'De Bunker'

Een soos voor de 25 plusser in Amstelveen stelt zich voor

Wij zijn een sociëteit, waar een groep mensen van 25 jaar en ouder op de zaterdagavond bijeen komt, onder het genot van een drankje en een hapje. Regelmatig organiseren wij, naast onze sociëteit avonden, speciale activiteiten zoals een Muzieksoos, Alternatieve muziek, Jamsessie, Bunkerpool-kampioenschap, Bokbier-event, voor- en najaarsfestijn, Christmas-eve, Belgische-avond, Duitse-avond etc.

Dit gebeurt in allemaal in verenigingsverband. Men hoeft niet meteen lid te worden  na één bezoek aan onze vereniging. Zien wij je wat regelmatiger, dan word je door ons benaderd of je lid wilt worden van onze soos.

bunker  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2005)

De voormalige bunker van de Luftwaffe in 2005


Sociëteit de Bunker is officieel opgericht in september 1969. Wij zij tot 1 oktober 2008 gehuisvest geweest in de Bunker aan de Wolfert van Borsselenweg 117B. Van oorsprong zijn wij een Christelijke jongerensociëteit. Door de terugloop van instroming van jongeren, en de verhuizing van de gereformeerde gemeente de Pauluskerk naar de Kruiskerk, hebben wij de vereniging zelfstanding voortgezet. Aangezien onze bezoekers destijds slechts bestond uit leden van 25 jaar en ouder, hebben wij onze soos alleen voor deze doelgroep voortgezet.

Gedurende de periode mei 2009 t/m december 2010 waren wij iedere Zaterdagavond gehuisvest in het jongerencentrum 'De Bajes'. Onze huidige status hebben wij te danken aan de inzet van al onze leden gedurende de 41 jaar die wij bestaan.

Het Bestuur bestaat uit: Carlo Roof (beheerzaken), Geertpaul Weeda (secretaris en penningmeester) Hans Roof (voorzitter). Meer informatie op de website http://www.sociteitdebunker.nl  Op Amstelveenweb staat de gedeeltelijke geschiedenis van de ooit door Duitse soldaten gebouwde en gebruikte bunker naast de Pauluskerk: De Bunker - 1943 Adres: Wijkcentrum ´t Open Hof,  Burg. Haspelslaan 129 1181 NC AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.