Bijgewerkt: 6 december 2021

De Buurtkamer moet verhuizen

Nieuws -> Cardanus

Bron: Cardanus / Amstelveenweb
20-03-2013

Coop gaat een winkel met 1500 m² verkoop vloer oppervlakte bouwen in de voormalige Volvo garage aan de Van der Hooplaan in Amstelveen. De buurtbewoners in het Keizer Karelpark krijgen hiermee een moderne full-service supermarkt, waardoor ze volgens Coop de wijk niet meer uithoeven.

Een klein probleempje is, dat in de voormalige Volvo garage een succesvol project van de Stichting Cardanus loopt, de Buurtkamer. Het is een kleinschalige voorziening voor buurtbewoners, maar ook niet buurtbewoners zijn welkom. Iedereen kan binnen lopen zonder afspraak voor een gezellig praatje en onder het genot van een kopje koffie, of thee en luisteren naar de gesprekken van anderen, even de krant lezen of een gezelschapspel doen.

buurtkamer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De Buurtkamer aan de Van der Hooplaan 180 in Amstelveen


Netjes Beheer, de eigenaar van het pand, heeft het huurcontract met Cardanus per 1 mei 2013 opgezegd en ze gaan een bouwplan ontwikkelen op deze locatie met de supermarkt en appartementen er boven. Er worden nu gesprekken gevoerd met wooncorporatie Eigen Haard, de eigenaar van het MOC gebouw aan de Lindenlaan, of de Buurtkamer misschien naar daar kan verhuizen. Maar het MOC gebouw is ook geen lang leven meer beschoren, dus de Buurtkamer kan daar vermoedelijk niet te lang blijven, want de gemeente Amstelveen wil daar een wijkcentrum.

MOC Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het Maatschappelijk Ontmoetings Centrum, of MOC gebouw aan de Lindenlaan 75


Coop heeft al een zaak aan de Lindenlaan 65-69 en met de nieuwe zaak aan de Van der Hooplaan groeit de onderneming gestaag in Amstelveen. Of de komst van de nieuwe supermarkt met gejuich ontvangen zal worden door de al aanwezige ondernemers op de winkelstrook aan de Van der Hooplaan, is niet bekend.

Coop?

Coop (uitspraak: koo-op) is een Nederlandse supermarktketen, onderdeel van Coop Supermarkten. Voor wat betreft de inkoop is Coop aangesloten bij Superunie. Coop is oorspronkelijk in 1865 begonnen als coöperatie in Zaandam.

Coop is in 2002 samen met Codis (van onder andere de formule E-markt en Volumemarkt) samengegaan in CoopCodis. De supermarkten worden bijna allemaal Coop. In bijvoorbeeld Vlaardingen is er nog een e-markt.

Alle volumemarkten zijn wel omgebouwd tot Coop. Er zijn drie formules: buurt- en dorpssupermarkten met de naam CoopCompact (in handen van zelfstandige ondernemers), supermarkten met de naam Coop en de grotere prijsagressieve formule Supercoop.

Coop heeft meer dan 220 modern ingerichte supermarkten. Deze supermarkten opereren onder de namen CoopCompact, Coop en Supercoop. Ze worden geleid door zelfstandig ondernemers (60 procent) en filiaalmanagers (40 procent).

Superunie?

Coöperatieve Inkoop Vereniging Superunie B.A. in Beesd (Gelderland) is een Nederlandse inkoopvereniging die met 14 supermarktorganisaties vertegenwoordigt. Deze 14 supermarktorganisaties staan echter in de Nederlandse markt bekend onder meerdere namen, waardoor het feitelijk aantal vertegenwoordigde winkelformules hoger ligt.

Superunie maakt op zijn beurt deel uit van EMD (European Marketing Distribution), die een Europees marktaandeel van ongeveer 11% vertegenwoordigt. Superunie vertegenwoordigt een marktaandeel van 34,5% op de Nederlandse markt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.