Bijgewerkt: 25 juni 2022

De Dag van de Bouw 2022 in Amstelveen was een groot succes

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-06-2022

De Amstelveense Dag van de Bouw trok afgelopen zaterdag 18 juni 2022 ruim 1.000 bezoekers. Ondanks de tropische temperaturen waren er veel mensen op de binnen- en buitenactiviteiten afgekomen.

Grote bouwwagens op het Sandbergplein. Met name de grote bouwwagens op het Sandbergplein waren populair. Kinderen konden onder begeleiding plaatsnemen in een kiepwagen en een wals. Maar ook het racecircuit met skelters en tractors trok de aandacht. En in belevingscentrum Amstelveen InZicht werd gespeeld met 600 liter Lego, was een VR beleving van de verdiepte A9 ligging en deelde ijssalon Da Vinci ijsjes uit.

Rondleidingen A9 en Stadshart. Ongeveer 40 geïnteresseerden gingen mee met de rondleiding te voet door het Stadshart en de fietsrondleiding langs de A9. Laatstgenoemde is iedere woensdag mogelijk vanuit belevingscentrum Amstelveen InZicht. Tot aan de zomervakantie kan dit nog op 29 juni en 6 juli 2022. Na de zomervakantie worden de rondleidingen weer hervat.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Een vrachtwagen van de JdB Groep op het Sandbergplein voor het Cobra Museum


Activiteiten Oude Dorp. Ook in het Oude Dorp waren verschillende activiteiten. Naast bouwwagens en een grote zandberg voor kinderen om in te spelen, konden bezoekers op het uitkijkpunt de toekomstige situatie bekijken met een Virtual Reality bril. Op het Smedemanplein waren jong en oud druk met het schilderen van een 36 meter lang kunstwerk op een rij containers. De komende weken wordt het kunstwerk verder afgemaakt door kunstenaar Tim Rodemans. De containers dienen ter vervanging voor het huidige geluidscherm dat op korte termijn verwijderd wordt. Het kunstwerk is tot stand gekomen door input van bewoners in de omgeving. 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Een paar containers zijn er al prachtig beschilderd in de Middeldorpsstraat op 21 juni 2022


Landelijke actiedag. De Dag van de Bouw is een landelijke actiedag van Bouwend Nederland. In Amstelveen organiseerden de gemeente, Rijkswaterstaat en A9 aannemer VeenIX verschillende activiteiten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.