Bijgewerkt: 8 mei 2024

De Dag van de Ondernemer 2023 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-11-2023

De gemeente Amstelveen zette ondernemers in het zonnetje op de Dag van de Ondernemer op vrijdag 17 november 2023, tijdens de landelijke Dag van de Ondernemer, waarop ondernemers in heel Nederland in het zonnetje gezet worden, bezocht Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken verschillende ondernemers en een Stay on Track bijeenkomt voor ondernemers om hen te bedanken voor hun lef, inzet en doorzettingsvermogen.

Wethouder Elzakalai: 'Het is belangrijk om de ‘Dag van de Ondernemer’ te vieren, omdat alle 12.000 Amstelveense ondernemers een belangrijke bijdrage leveren aan de economie en de maatschappij. Dat is van grote waarde. Alle reden om hen te bedanken. Zonder bedrijven zijn er geen banen en stageplekken, worden er geen huizen gebouwd én door onze ondernemers is het een stuk gezelliger en levendiger in de Amstelveen. Denk bijvoorbeeld aan de horeca, gezellig winkelen en heel veel evenementen en verenigingen, waar zij een grote bijdrage aanleveren. Bij de Amstelveense bedrijven werken meer dan 55.000 mensen.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Elzakalai bedankt familie Van Blaaderen en Michel Penterman (Boeren van Amstel)

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Elzakalai bedankt Martijn Postma van de Boerin en de kok

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Elzakalai bedankt de familie Wees van de Willemshof

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Elzakalai bezoekt klompenmakerij en kaasboerderij Clara Maria

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Elzakalai bedankt ondernemers bij bijeenkomst Stay on Track

Wethouder Elzakalai bezocht op de Dag van de Ondernemer verschillende ondernemers om te horen hoe het met ze gaat en om ze te bedanken voor hun inzet. Als eerste bedrijf bezocht hij Melkveebedrijf Van Blaaderen aan de Ringdijk Bovenkerkerpolder in Amstelveen. Daar sprak hij met de tweede en derde generatie. Zij hebben 115 melkkoeien. Familie Van Blaaderen is ook lid van de Coöperatie Boeren van Amstel, een coöperatie van boeren in het Amstelland die lokale en duurzame zuivel maakt en zich inzet voor weidevogels, biodiversiteit en een mooi landschap in het Amstelland. Ook is de boerderij een zorgboerderij, met onder andere cliënten van Ons Tweede Thuis en geven ze Natuur- en milieueducatie lessen voor scholen in Amstelland.


Daarna bezocht de wethouder het bedrijf Boerin & de Kok aan de Bovenkerkerweg. Zij ondernemen op een deel van een boerderij. Er worden vergader- en feestlocaties verhuurd en kookworkshops gegeven. Ook is er een grote groentetuin; de groentes worden verkocht aan mensen uit de buurt en gebruikt in de eigen keuken.

Daarna werd een bezoek gebracht aan Stalh inouderij en Zorgboerderij Willemshof ook aan de Bovenkerkerweg. De familie van Wees zijn ondernemers op de Willemshof, zijn echt een familiebedrijf. Zij hebben een paarden pensionstal, houden Brandrode runderen voor het vlees, en een boerderij/landwinkel. Een deel van de boerderij is ingericht als zorgboerderij dagbesteding voor ouderen/licht dementerenden via de WMO/WLZ.

Als laatste ondernemer bezocht wethouder Elzakalai Boerderij Clara Maria eveneens aan de Bovenkerkerweg. Clara Maria is een boerderij, klompenmakerij en kaasboerderij waar ook allerlei activiteiten plaatsvinden. Duizenden toeristen uit onder meer Europa, Amerika, Canada en zelfs Azië bezoeken Clara Maria.

Daarna bedankte hij alle ondernemers bij een Stay on Track bijeenkomt in het Nationaal Tenniscentrum voor ondernemers. Zij kregen een lezing en interessante workshops over twee belangrijke thema's, die vaak worden onderschat: De toekomst van het ondernemen (leiderschap) en Cybercrime- en security. Stay on Track is een programma voor Amstelveense MKB ondernemingen. Met een divers aanbod van verschillende interactieve sprekers en themagerichte groepssessies waarbij ondernemers met elkaar en experts in gesprek gaan over de uitdagingen en kansen op dit moment of in de toekomst. Stay on Track wordt mogelijk gemaakt door financiering uit het gemeentelijk Stimuleringsfonds Lokale Economie.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.