Bijgewerkt: 1 oktober 2023

De Dag van de Ondernemer in 2022

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-11-2022

Op 18 november 2022 is het de landelijke ‘Dag van de Ondernemer’. 'Op deze dag bedanken we onze ondernemers voor hun lef en doorzettingsvermogen en steken we hen een hart onder de riem in deze voor velen toch moeilijke tijd' - zegt wethouder Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken. 'In de ochtend bezocht ik de ondernemers van twee Bedrijveninvesteringszones. Amsterdamseweg is begin dit jaar gestart en de BIZ Rembrandtweg Noord start per 1 januari2023. Een mooi begin van het nieuwe jaar. In de avond is de Grand Finale van de Ondernemersverkiezing van het jaar waar het Amstelveense bedrijfsleven in het zonnetje wordt gezet.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Wethouder Elzakalai bedankt ondernemers van BIZ Amsterdamseweg

Wethouder Elzakalai: 'Veel ondernemers hebben het moeilijk. Juist daarom verdienen zij het dit jaar extra om in het zonnetje gezet te worden voor hun flexibiliteit en inzet. Als gemeente hebben we veel contact met individuele ondernemers en branche- en ondernemersverenigingen. We ondersteunen hen waar mogelijk, onder andere via ons Ondernemersloket (ondernemersloket@amstelveen.nl). De raad heeft een noodfonds voor acute lokale noodondersteuning in het leven geroepen. Het college is druk bezig om te komen tot een Plan van Aanpak voor het noodfonds. Ondernemers verdienen waardering en aandacht voor hun economische en maatschappelijke bijdrage aan Amstelveen, vooral nu.'

Bezoek Bedrijfsinvesteringszones. De Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) Amsterdamseweg heeft meer dan 62 leden. De BIZ wil inzetten op een leefbaar, gezellig en veilig gebied door onder andere betere en mooiere inrichting van de openbare ruimte. Denk daarbij aan feestverlichting, bloemen en verbetering van de uitstraling. De eerste resultaten van de BIZ worden binnenkort zichtbaar. Ze willen het gebied mooier maken met planten en feestverlichting. Verder worden de komende jaren events georganiseerd met een sportief tintje en wordt ingezet op promotie van het BIZ-gebied. Zo steunen ze in samenwerking met de organisatie van de Lentemarathon Amstelveen de 10 kilometerloop. Die komt door de Amsterdamseweg en daar willen ze samen een evenement van maken om het winkelgebied te promoten.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Wethouder Elzakalai bedankt ondernemers van BIZ Rembrandtweg Noord

Op 8 november hebben de ondernemers van het winkelgebied Rembrandtweg Noord positief voor het instellen van een Bedrijfsinvesteringszone met 17 leden gestemd. De ondernemers willen de onderlinge samenwerking verbeteren en gezamenlijk investeren in het ondernemersklimaat. Deze BIZ gaat samen met de subsidie uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie de komende jaren investeren aankleding van de buitenruimte, sfeerverlichting en promotie en marketing van het gebied.

'De gemeente stimuleert de nieuwe Bedrijfsinvesteringszones door middel van een subsidie. We vinden het belangrijk dat onze ondernemers samenwerken en zo investeren in een beter ondernemersklimaat. Dit is goed voor de ondernemers en de economie' - geeft Elzakalai aan.

Verkiezing Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2022-2023. Tijdens de Grand Finale van Ondernemer van het jaar verkiezing op 18 november 2022 worden in de volgende categorieën de prijzen bekend gemaakt: Starter/Startup, ZZP, MKB tot 50 werknemers, MKB vanaf 50 werknemers, overall Winnaar Verkiezing Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2022-2023 en de publieksprijs. Kijk voor meer informatie op www.ovhj-amstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.