Bijgewerkt: 26 november 2022

De 'Dag van de ouderen' 2011 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rob Wagenaar
19-09-2011

De Dag van de ouderen is een jaarlijks terugkerend evenement speciaal bestemd voor de Senioren van Amstelveen. Dit jaar gaan de ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB, in samenwerking met VITA, CARDANUS en de Gemeente Amstelveen, dit eens groots aanpakken op vrijdag 30 september 2011.

De volgende wijkcentra van VITA, 'De Bolder', 'Middenhof', 'M. O. C.', 'Dignahof' en 'Pluspunt' openen hun deuren en heten de gasten welkom die zij met een originele 'High Tea' zullen gaan verwennen. De Gemeente Amstelveen en Stichting 'Egmana' werden bereid gevonden om dit evenement te sponsoren. En dankzij hun gulle bijdrage wordt het mogelijk om op alle genoemde locaties te zorgen voor gezellig entertainment.

Dit entertainment wordt verzorgd door; 'Two For You' met gezellige liedjes van toen, de bekende Tenor Walther Deubel zal populaire liedjes uit operettes en musicals vertolken  en 'Mr. Melody' treedt op met Golden Oldies en tijdens  een muziek quiz  kunt u uw muzikale kennis testen.

Het belooft een gezellige ochtend of middag te worden waar Amstelveense Senioren eens extra in het zonnetje worden gezet.

Vrijdag 30 september 2011 om 10.30 uur  in wijkcentrum 'De Bolder' door Wethouder Mr. Jacqueline Koops worden geopend en als er voldoende tijd is, zal de wethouder ook de andere locaties bezoeken.

Wanneer u deel wilt nemen aan deze gezellig ochtend, of middag wordt u vriendelijk verzocht vóór 23 september 2011 te reserveren in het door u gewenste wijkcentrum en of dat ’s morgens of ’s middags is. Voor meer informatie over deze dag kunt u contact opnemen met Rob Wagenaar, telefoon: 020-645.98.67 of rob.wagenaar@planet.nl

ouderen Amstelveen
(Bron R. Wagenaar - 2011)

Programma van de 'Dag van de ouderen 2011' in Amstelveen


Nationale Ouderendag?

De Nationale Ouderendag is een initiatief van een aantal mensen, die in navolging van de internationale dag van de ouderen van de Verenigde Naties, nationaal wat voor ouderen wil betekenen. En die met de ontwikkelingen die in de ouderenzorg plaatsvinden, eigenlijk maar één ding willen: Laten we er iets goeds en moois mee doen. Iets voor elkaar betekenen, gebruik makend van de kracht van sociale netwerken.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft in resolutie 45/106 van 14 december 1990, 1 oktober uitgeroepen tot Internationale dag van de ouderen.

Wie verzorgen de muzikale omlijsting van de High Tea?

Walther Deubel en pianist

Als lyrisch tenor vertolkt Walther tegenwoordig vooral met veel liefde en plezier rollen bij diverse Opera- en Operette-gezelschappen. Zo heeft hij in de afgelopen jaren onder meer de hoofdrollen vertolkt in Der Vogelhändler, Die Lustige Witwe, Im weissen Rössl en Der Bettelstudent.

Maar ook stond hij bijvoorbeeld in komische operettes van Gilbert & Sullivan en zong hij de rollen van Frederic in The Pirates of Penzance en Arthur in The Sorcerer bij Thalia Amsterdam. Zijn eerste zangervaringen heeft hij al jong opgedaan in diverse kerkkoren.

Zijn basis muzikale vorming was vioolspelen. Van meezingen in het koor kwam hij vervolgens vóór het koor en richtte hij zich tien jaar lang met zijn jongerenkoren op dirigeren, regisseren, tekstschrijven afgewisseld met het geven van vioolrecitals.

Het zangpodium bleef echter toch erg trekken. In 1998 nam hij daarom zanglessen bij zangpedagoog Theo Jobst die hem vervolgens de voorliefde voor het opera-  en operetterepertoire bijbracht. Sindsdien is zijn muzikale vorming en zijn optreden ook voornamelijk hierop gericht. Walther wordt inmiddels gecoacht door Paula de Wit en Peter Nilsson  (Conservatorium Den Haag).

Mr. Melody

Achter Mr. Melody gaat de naam van Taco Asma schuil. Taco speelt al 10 jaar keyboard en is sinds 2011 begonnen met optredens voor senioren. Hij wisselt zijn keyboardspel af met zang en een muziekquiz. U zult een boeiende middag tegemoet gaan waarbij gezelligheid muzikaal omlijst word met onvergetelijke melodieën.

Two for you

Begeleid door muziek zingt dit duo populaire liedjes, meest uit de goede oude tijd. U kunt daar gewoon heerlijk naar luisteren, of gezellig meezingen. Een aantal liedjes nodigt zelfs uit om een ouderwets dansje te maken. Kortom dit duo staat voor entertainment, waarvan u zeker zult genieten.

Wijkcentrum De Bolder Groenhof 140

Speciaal voor cliënten en mantelzorgers.

Maandag 26 september

Wilt u gezellig meezingen met het Bolderkoor van 10.30 tot 12.30 en aansluitend gebruik maken van de gratis lunch van 12.30 tot 14.00 uur, dan graag van te voren aanmelden bij Helga Bouwman, mobiel: 0612286008.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.