Bijgewerkt: 29 april 2024

De Dodehoek Dag is terug in Amstelveen!

Nieuws -> Informatief

Bron: Veilig Verkeer Nederland
20-06-2023

Op dinsdag 27 juni 2023 in de ochtend wordt op het Stadshart Amstelveen weer een Dodehoek dag gehouden. De dode hoek is de meest gevaarlijke plek bij een (groot) voertuig. Voor fietsers – jong en oud – is het dus belangrijk om te weten waar de dode hoek zich precies bevindt en waar je wél veilig kan gaan staan. Uit onderzoek blijkt dat bijna 44% van de fietsers in de dode hoek gaat staan. Dat is levensgevaarlijk!

Daarom hebben de gemeente Amstelveen en Veilig Verkeer Nederland ervoor gezorgd dat de Dodehoek Dag terug is. Ben Westendorp, voorzitter van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland: 'De afgelopen twee jaar was het natuurlijk niet mogelijk de Dodehoek dag te organiseren. Nu gelukkig wel weer, want het is echt nodig voor de verkeersveiligheid van kinderen. Wij zijn daarom ook erg blij dat er 6 scholen uit Amstelveen mee doen!'



De dag wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. De leerlingen van de scholen krijgen eerst een theoretische les in Platform C en daarna mogen ze zelf in de vrachtauto gaan zitten om te ervaren wat de vrachtautochauffeur wel en niet kan zien. Daarvoor zijn een viertal vrachtauto’s op het Stadsplein aanwezig, waaronder een truck van gemeentelijk Afvalbeheer. Verkeerswethouder Herbert Raat zal in de ochtend aanwezig zijn om te zien hoe de kinderen de lessen ervaren.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.