Bijgewerkt: 3 december 2022

De Dorpsstraat in Amstelveen wordt gedeeltelijk afgesloten voor gemotoriseerde verkeer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-07-2021

Vanaf donderdag 15 juli 2021 is een deel van de Dorpsstraat in Amstelveen een voetgangers-verblijfgebied, waar fietsers en snorscooters ook zijn toegestaan. Dat betekent dat het verboden is voor gemotoriseerd verkeer dat harder kan dan 25 km/u om dat deel van de Dorpsstraat te gebruiken. Uitzonderingen zijn het laden en lossen en voertuigen van nood- en hulpdiensten.

Het gaat om het straatdeel tussen Café het Wapen van Amstelveen en Museum JAN. Speciale borden geven aan dat het een voetgangersverblijfgebied is waar voetgangers en fietsers de ruimte krijgen. Verkeer dat komt laden of lossen mag tussen 9 en 16 uur vanaf Café Het Wapen van Amstelveen de Dorpsstraat in en er bij Museum JAN weer uit.



Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer: 'Na het heftige ongeval van zondagavond 11 juli 2021 in de Dorpsstraat met enorme schade aan de openbare buitenruimte hebben we besloten om meteen maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te vergroten. Na de zomervakantie komen er speciale mechanische paaltjes die de Dorpsstraat vanaf het oude gemeentehuis tot Museum JAN en de Stationsstraat vanaf de museumspoorlijn tot de Dorpsstraat afsluiten voor doorgaand verkeer.'

Foto Amstelveen
(Foto Politie Basisteam Amstelveen - 2021)

De Dorpsstraat in Amstelveen op zondagavond 11 juli 2021 na de aanrijding


Om te wennen aan de nieuwe situatie delen handhavers niet gelijk boetes uit, maar geven waarschuwingen aan gemotoriseerd verkeer dat ondanks het verbod toch gebruik maakt van de Dorpsstraat. Verkeer dat vanuit de Dorpsstraat en de Stationsstraat naar de Amsterdamseweg wil gaan, rijdt vanaf donderdag om via de Laan Nieuwer-Amstel.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.