Bijgewerkt: 4 december 2021

De Europese Dag van het alarmnummer 112

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
11-02-2013

Vandaag was het de Europese dag van alarmnummer 112. Deze dag is een initiatief van de Europese Commissie om mensen er bewust van te maken, dat 112 in alle 27 EU-lidstaten bereikbaar is voor hulp in levensbedreigende situaties.

Uit onderzoek blijkt, dat 74% van de Europese burgers niet bekend is met het Europese alarmnummer 112. Ook weet een meerderheid niet ,hoe CPR reanimatie moet worden toegepast in een noodsituatie, hoewel deze methode in veel gevallen levens kan redden. Om meer bekendheid te geven aan het alarmnummer 112 worden er op de Europese Dag internationale activiteiten georganiseerd.

center>112 Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

112

Op de Europese Dag van 112 hebben medewerkers van de ambulancedienst Haaglanden, de schoolwijkagent Overbosch en medewerkers van brandweer Haaglanden lessen over 112 gegeven aan kinderen uit groepen 7 en 8 van basisschool Paschalis in Den Haag. Aan de orde kwamen onderwerpen als: wanneer bel je 112?

Wat gebeurt als je 112 belt? Wat doet de ambulance? Waarom is het belangrijk, dat mensen leren hoe ze iemand kunnen reanimeren? Ook legden de medewerkers van de hulpdiensten uit, waarom het belangrijk is om geen misbruik te maken van 112. Verder werd op een dummy gedemonstreerd, hoe je reanimatie toepast. Tot slot mochten de leerlingen een kijkje nemen in een ambulance, politieauto en brandweerwagen.

Alarmnummer 112

Bel 1-1-2 voor spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties, of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde. Dit gratis Europees noodnummer belt u in alle EU-lidstaten. De 1-1-2-alarmcentrale stuurt dan onmiddellijk de juiste hulp, zoals brandweer, politie of ambulance.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.