Bijgewerkt: 27 juni 2022

De Evensong uit de Kruiskerk online bij u thuis

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
18-06-2020

Zondag 28 juni 2020 wordt om 17.00 uur een Evensong in de Kruiskerk gehouden. U kunt deze Evensong (Avondgebed) nog niet 'fysiek' bijwonen, omdat pas in juli meer mensen mogen worden toegelaten. Van de Evensong wordt echter ‘live’ een videoregistratie uitgezonden.

Leden van het Vocaal Theologen Ensemble verlenen medewerking en zullen enkele mooie voorbeelden van Anglicaanse liturgische muziek laten horen. De muzikale leiding heeft dr. Hanna Rijken, expert op het terrein van Anglicaanse kerkmuziek. Bekijk de uitzending op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De Kruiskerk in Amstelveen


Het is in de Kruiskerk al jaren een goede gewoonte om het seizoen van de muzikale vespers af te sluiten met een Evensong volgens de Anglicaanse rite. In de Anglicaanse kerk staan eind juni de apostelen Petrus en Paulus in de schijnwerpers. Dat doen we ook in deze Evensong. Hanna Rijken heeft weer een prachtig anthem uitgezocht, het koor zingt Anglicaanse chants, een Magnificat en een Nunc dimittis, Sebastiaan 't Hart laat geheel in stijl een Voluntary horen en er klinken enkele hymnen met karakteristieke Engelse melodieën. Ds. Geertien Morsink houdt een korte overweging.

U bent van harte welkom in deze Kruiskerk-evensong in uw eigen huis. Vanaf 16.45 uur komt u rechtstreeks in de kerk als u de knop op de website Kruiskerk-amstelveen.nl aanklikt. Om 17.00 uur begint de Evensong, die ongeveer 45 minuten duurt. Het Avondgebed is de gemeenschappelijke avondgebed van de Anglicaanse kerk, algemeen bekend als Evensong.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.