Bijgewerkt: 28 november 2022

De Gasunie verlegt de gasleiding aan de Beneluxbaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-02-2018

Op- en afrit Oranjebaan - Beneluxbaan twee dagen afgesloten. Om de kruispunten Kronenburg en Zonnestein ongelijkvloers te kunnen maken tijdens het ombouwen van de Amstelveenlijn gaat de Gasunie de gasleiding verleggen die ligt tussen de Rembrandtweg en Onderuit. Dit gebeurt met behulp van een gestuurde boring. Tot eind april 2018 worden hiervoor werkzaamheden verricht op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur. Op dagen, dat er geboord en ingetrokken wordt kan het eventueel uitlopen tot deze activiteiten gereed zijn. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het inrichten van de werk- en opslagterreinen, het lassen van de stalen buizen, de daadwerkelijke boring, het intrekken van de gasleiding en het opruimen van de werk- en opslagterreinen.

Bij een gestuurde boring wordt een buis/leiding onder de grond doorgetrokken, waarbij alleen het begin- en eindpunt bovengronds komen. Dit levert minder overlast op voor de omgeving dan een open ontgraving, omdat er geen sleuven gegraven hoeven te worden. Wel zal er hinder zijn voor het verkeer: Tot eind april wordt er ter hoogte van de werkzaamheden één rijbaan afgezet op de Beneluxbaan.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2018)

Plattegrond van de werkzaamheden van de GasunieOp donderdag 15 en vrijdag 16 februari 2018 vindt het boren en intrekken van de gasleiding plaats. De af- en oprit van de Oranjebaan is op deze twee dagen gestremd voor het verkeer. Het fietspad langs de Beneluxbaan vanaf de Oranjebaan tot de Rembrandtweg zal langdurig afgesloten zijn voor (brom)fietsers. De fietsomleidingsroute vindt u op  www.amstelveenlijn.nl/gasunie Verder zal er nabij de werkterreinen sprake zijn van geluidshinder. De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. Heeft u nog vragen? Mocht u vragen hebben over deze werkzaamheden, dan kunt mailen naar info@amstelveenlijn.nl  of bellen naar 020 – 470 4070 (24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar). Ook zijn er iedere woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur experts van de Amstelveenlijn aanwezig in het belevingscentrum Amstelveen InZicht (Stadsplein 103, 2de verdieping in de bibliotheek).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.