Bijgewerkt: 26 april 2024

De Guus Kieft school verhuist naar Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
02-06-2021

De Guus Kieft school heeft aangekondigd te vertrekken uit Amstelveen. De democratische basisschool en college was eerder gevestigd in de Braak en zit nu in een kantoorpand aan de mr. G. Groen van Prinstererlaan.

De school heeft een nieuw pand gevonden in het voormalige Kuiperijmuseum van de Molen van Sloten in Amsterdam. Ze kunnen daar permanent blijven en gaan er samenwerken met LIFE! een andere democratische school uit Landsmeer. Met deze stap zijn de financiële- en huisvestingsproblemen van beide scholen opgelost.



Democratisch onderwijs is een wereldwijde beweging, waarbij gestreefd wordt naar een zekere mate van beslissingsbevoegdheid van studenten in de organisatie van hun eigen school. Hoewel vormen van democratisch onderwijs even talrijk zijn als vormen van democratie, is een algemene definitie van democratisch onderwijs: "een opleiding op basis van zeggenschap over het leren zelf". De doelstellingen van democratisch onderwijs variëren afhankelijk van de deelnemers, de locatie en toegang tot middelen. Er is geen algemene literatuurbasis verspreid over meerdere disciplines, voor democratisch onderwijs.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.